Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym • przepis • składniki • przygotowanie
Szybkie i łatwe w wykonaniu pancakes, idealne zarówno na obiad, jak i śniadanie! Wypróbuj!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
OBIERAMY I KROIMY JABŁKA
Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w małą kostkę i wrzucamy do garnka. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Mieszamy. Do jabłek dodajemy wodę, miód i zagotowujemy, od czasu do czasu mieszając.
PRZYGOTOWUJEMY PANCAKI
Do naczynia blendera wrzucamy banany, jajka. Doprawiamy cynamonem. Wlewamy odrobinę mleka i miksujemy na gładką masę. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na dobrze rozgrzanej patelni. Podajemy z musem jabłkowym.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
402 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
100,5 kcal
Tłuszcz
3,1 g
Węglowodany
15,6 g
Błonnik
4,6 g
Białko
4,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sos czosnkowy
Dla wielu osób sos czosnkowy jest obowiązkowym dodatkiem do pizzy, zapiekanki czy burgerów. Mieszanka wyrazistego w smaku i aromacie czosnku i jogurtu lub innego dodatku białkowego znana jest od wielu wieków i chętnie używana jako dodatek do dań w kuchni wielu kultur. Poznaj wszystkie możliwe warianty przyrządzenia pysznego, aromatycznego sosu czosnkowego!

Wegańskie blondie z masłem orzechowym
Słodki klasyk w amerykańskim stylu, czyli blondie, prezentuje się w pysznej, roślinnej odsłonie dzięki prostemu przepisowi Kingi! Sprawdź koniecznie, jak smakuje wegańska wersja tego ciasta!

Dżem z boczku
Choć jest nieco słodka, to wcale nie jest zrobiona z owoców! Sprawdź, jak przygotować konfiturę z boczku, i wykorzystaj ją do przekąsek, ryb i dań w stylu amerykańskim!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kanapka z serem brie i konfiturą z cebuli
Kanapka na ciepło w iście francuskim stylu, czyli z serem brie, konfiturą z cebuli i gruszką. Przygotuj ją i przekonaj się, jak wspaniale smakuje.

Tatar ze śledzia z musztardą francuską
Doskonały tatar z marynowanego śledzia – szybki i smaczny pomysł na przystawkę!

Pasta rybna na kanapki
Makrela, łosoś czy halibut? Której ryby użyjesz do przygotowania swojej pasty kanapkowej?
🔥 O podobnym poziomie trudności

Domowy cebularz z kurkami
Idealny na przekąskę cebularz lubelski to aksamitne drożdżowe ciasto, farsz z cebulą, makiem i kurkami oraz oryginalna receptura, którą Karol wykorzystał, by przygotować swoją wersję tego regionalnego przysmaku!

Ciasteczka z ciasta francuskiego z borówkami
Ciasteczka francuskie z borówkami to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca w sobie delikatność ciasta francuskiego z soczystością świeżych owoców. Ich przygotowanie jest znacznie prostsze, niż mogłoby się wydawać. Jak przyrządzić te pyszne słodkości? Poznajcie nasz przepis!

Pyry z gzikiem
Klasyka kuchni wielkopolskiej w dwóch wersjach – pyry z gzikiem i boczkiem oraz pyry z wegańskim gzikiem i boczkiem z bakłażana. Wypróbuj obie!