Humus bowl i koktajl owocowo-warzywny • przepis • składniki • przygotowanie
Przygotuj domowy humus i skomponuj pożywny, wegański humus bowl według przepisu Karola! Ze szklanką koktajlu owocowo-warzywnego będzie smakował każdemu.

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY HUMUS
Wszystkie składniki humusu łączymy w kielichu blendera i bardzo dokładnie miksujemy na gładką, jednolitą masę. Powinniśmy uzyskać humus o delikatnie płynnej konsystencji.
PRZYGOTOWUJEMY HUMUS BOWL
Gotowy humus przekładamy do miski.
PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL OWOCOWO-WARZYWNY
Z ogórka, szpinaku, mięty i jabłek pokrojonych na cząstki wyciskamy sok za pomocą sokowirówki wolnoobrotowej.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2821,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
705,3 kcal
Tłuszcz
35,5 g
Węglowodany
75,5 g
Błonnik
26,3 g
Białko
26,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Drożdżowa gwiazda z makiem i bakaliami
Aromat drożdżowego ciasta i smak makowego nadzienia to słodka zapowiedź Świąt! Upiecz gwiazdę według przepisu Pawła, by poczuć je w swojej kuchni!

Stripsy w orzechowej panierce z frytkami z batatów
Obiad na luzie, który ze spokojem można pałaszować nawet rękami! Stripsy w orzechowej panierce z frytkami z batatów to doskonała, domowa alternatywa dla popularnych dań z fast foodu.

Chlebek mięsny
Wypróbowaliście już chlebek mięsny? Jeśli nie, to koniecznie powinien on zagościć w Waszej kuchni.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Bezowa niespodzianka z kremem czekoladowo-orzechowym
Uwielbiacie bezy? Dzisiaj nasz cukiernik pokaże Wam jak przygotować bezową niespodziankę z kremem czekoladowo-orzechowym.

Dip z ciecierzycy
Delikatna konsystencja i wyrazisty charakter dipu z ciecierzycy to wyjątkowe połączenie, w którym zdecydowanie warto zasmakować. Przygotuj tę przekąskę na sylwestra i podaj ją ze snackami z ciasta francuskiego!

Konfitura z żurawiny i mandarynek – jadalny prezent
Połączenie żurawin, mandarynek, jabłek i aromatycznych przypraw tworzy słodko-kwaśną konfiturę, która idealnie nadaje się do smarowania kanapek lub jako dodatek do mięs czy ciepłych napojów. To świetny pomysł na świąteczny prezent dla najbliższych!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Cytryny w soli
Cytryny w soli możesz wykorzystać do arabskich dań takich jak tajine lub dodać do dressingów czy sałatek.

Wegańska kapusta faszerowana
Sprawdź, jak świeża biała kapusta smakuje w wersji faszerowanej! To efektowne danie na obiad, które z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto go spróbuje!

Zupa krem z kawałkami kurczaka
Łatwa w przygotowaniu zupa krem z kawałkami ugotowanego kurczaka. Pycha!