Jajka faszerowane z pesto, pecorino romano i prosciutto • przepis • składniki • przygotowanie
Aromatyczne jajka z pesto, serem Pecorino Romano i szynką Prosciutto di Parma – perfekcyjna kombinacja smaków, która zadowoli każde podniebienie!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOTUJEMY I OBIERAMY JAJKA
Gotujemy jaja na twardo – wkładamy je do wrzącej wody i gotujemy przez 10 minut. Następnie schładzamy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek i przecinamy na pół.
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ
Z jajek wyjmujemy żółtka i mieszamy je z czerwonym pesto z serii Deluxe, 35 g sera pecorino romano Deluxe oraz majonezem, aż powstanie gładka masa.
FASZERUJEMY I DEKORUJEMY JAJKA
Faszerujemy połówki jajek przygotowaną mieszanką. Dekorujemy je resztą pecorino romano Deluxe, plasterkami szynki parmeńskiej prosciutto di Parma Deluxe i posiekanym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1180,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
196,8 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
1,3 g
Błonnik
0 g
Białko
13,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sernik z malinami na serku mascarpone
Jesteś ciekaw, jak smakuje sernik z malinami na serku mascarpone? Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego i przygotuj go w domu!

Baba ghanoush
Daria Ładocha pokaże Ci, jak przygotować aromatyczną pastę z pieczonego bakłażana z domową pastą tahini!

Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim z szynką parmeńską i tapenadą
Ta potrawa w stylu włoskim jest prosta w wykonaniu lecz niezwykle wyrafinowana w smaku. Musisz się o tym przekonać!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Klopsiki z karpia z suszonymi owocami w sosie piernikowym
Tradycyjny karp w nowoczesnej odsłonie! Niezwykła kompozycja ryby i aromatycznego sosu z suszonych owoców.

Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami
Gdy na stole pojawiają się te przekąski, można sobie zdrowo pochrupać! Seler naciowy wypełniony kremowym serkiem pesto i kabanosami to prosty sposób na efektowne zapełnienie imprezowego stołu.

Miodowy kurczak w stylu koreańskim
Aromatyczny, słodko-ostry, miodowy kurczak w stylu koreańskim ze świeżą dymką i prażonym sezamem to świetny pomysł na pyszny obiad. Koniecznie sprawdź, jak szybko można go przygotować!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.

Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
Czekoladowy biszkopt i mus z owoców to połączenie, dla którego warto przygotować tort z przepisu Pawła! Tak udekorowane dzieło ozdobi każdy stół, bez względu na okazję.

Twarożek tofu z warzywami
Twarożek z tofu to smakowita propozycja, która świetnie sprawdzi się nie tylko na śniadanie! Zobacz, jak szybko przygotujesz pyszny dodatek do kanapek dla całej rodziny.