Kanapka z grilla z serem i pomidorem • przepis • składniki • przygotowanie
Pełnoziarniste tosty z rukolą, serem i plasterkami kiełbasy. Prosta, zdrowa i pożywna alternatywa dla zwykłej kanapki.

Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KANAPKA PIECZYWO SMARUJEMY
masłem.
NA JEDNĄ KROMKĘ
nakładamy kilka liści rukoli oraz 2 plasterki pomidora.
NA POMIDORZE UKŁADAMY
plasterki kiełbasy.
PRZYKRYWAMY JĄ SEREM,
rukolą oraz drugą kromką chleba.
KANAPKĘ GRILLUJEMY W
opiekaczu do kanapek.
KAKAO DO GOTUJĄCEGO
się mleka dodajemy kakao, po przestygnięciu dodajemy miód i podajemy do ciepłej kanapki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
655,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
655,8 kcal
Tłuszcz
29,3 g
Węglowodany
61,7 g
Błonnik
39,6 g
Białko
39,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kurczak w ziołach z pieczonymi słodkimi warzywami
Pachnący ziołami, chrupiący pieczony kurczak w towarzystwie kolorowych warzyw - oto recepta Borysa na udany obiad!

Makaron tagliolini z kalafiorem i goździkami
Klasyczne makaronowe wstążki z oryginalnym warzywnym sosem. Goździki dodają tej potrawie niepowtarzalnego smaku.

Muffiny z owocami lasu
Szukasz pomysłu na prosty i smaczny wypiek? Wypróbuj ten przepis! Babeczki z leśnymi owocami zasmakują każdemu.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Domowy budyń
Nic nie cieszy tak, jak samodzielnie przygotowany deser. Tym bardziej jeśli pysznie smakuje. Sprawdźcie przepis na klasyczny budyń i przygotujcie go samodzielnie.

Sałatka z orzechami włoskimi i żurawiną
Oryginalny pomysł na sałatkę łączącą w sobie bogactwo smaku orzechów, fety, słodkiej żurawiny i kremu balsamicznego.

Kuchnia molekularna: ciastko dyniowe i wędzona czekolada
Tam, gdzie nauka spotyka się z gotowaniem, powstają dania, które zaskakują wyglądem, strukturą i smakiem. Odkryj tajniki kuchni molekularnej z Karolem Okrasą i Dawidem Myśliwcem!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z kaszy jaglanej z mandarynką i granatem
Jeśli preferujesz kuchnię bez mięsa, to sałatka z kaszy jaglanej, pestek granatu i rukoli przypadnie Ci do gustu.

Karpatka — klasyczny przepis
Czy wiesz, że karpatka swoją nazwę zawdzięcza pofalowanemu ciastu, które nasuwa skojarzenia z górskimi szczytami? Ten klasyczny deser spotkać można na naszych stołach od dziesięcioleci! Sekretem udanej karpatki jest lekkie, chrupiące ciasto i aksamitny, budyniowy krem, który rozpływa się w ustach. Poznaj przepis na to znakomite ciasto!

Sałatka z roszponki i pomidorów
Sałatka chlebowa z pomidorami, roszponką i greckim serem to danie, które pozwoli Ci wykorzystać nawet czerstwe pieczywo.