Krewetki z warzywami • przepis • składniki • przygotowanie
Lekkie, świeże danie z krewetek i warzyw będzie idealną przekąską lub lekkim obiadem. Spróbuj, jak owoce morza smakują z limonkowym sosem!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
SMAŻYMY KREWETKI
Krewetki smażymy na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Po 10 sekundach przewracamy na drugą stronę, doprawiamy solą i przekładamy na talerz.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1599,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
799,7 kcal
Tłuszcz
53,3 g
Węglowodany
27,4 g
Błonnik
38,8 g
Białko
38,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Antygrawitacyjny tort pistacjowo-czekoladowy z malinami
Miłośnicy tortów odkryją tu coś naprawdę wyjątkowego. Tort, którego nie trzyma się grawitacja i… silna wola w opieraniu się jego wyjątkowemu smakowi!

Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
Żurek może być wegański! Podany z wędzonym tofu i puree z ziemniaków smakuje wybornie! Wypróbuj!

Ciasto z marcepanem
Wilgotne i pełne migdałów ciasto z marcepanem, czyli idealny deser na chłodniejsze dni! Koniecznie spróbuj tego połączenia smaków zaproponowanego przez Kingę.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka z awokado i ananasem z orzechowym dressingiem
Sałatka owocowa z dozą pikantności. Polej ją orzechowym dressingiem i odkryj wyrazisty słodko-ostry smak.

Pumpkin pie – ciasto korzenno-dyniowe
Klasyczne ciasto w stylu amerykańskim, czyli pumpkin spice! Ta tarta na idealnym kruchym cieście wypełniona aromatycznym dyniowym nadzieniem to spełnienie kulinarnych marzeń w jesienne popołudnie.

Szaszłyki z halloumi
Szaszłyki z halloumi to przekąska, bez której trudno się obejść podczas grilla, zwłaszcza w połączeniu z pyszną cukinią. To danie, które zachwyci nie tylko wegetarian.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Grillowane ziemniaki i pierś kurczaka – pomysł na lunchbox
Grillowane ziemniaki i pierś kurczaka to idealny zestaw do szkolnego lunchboxa. Zobacz jak łatwo i szybko go przygotujesz!

Zmiksowana konfitura z truskawek bez gotowania
Słodki dodatek do deserów, kanapek lub naleśników w wersji ekspresowej – wystarczy zmiksować i przechowywać w lodówce.

Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
Wyjątkowa polędwica wołowa, czyli bresaola, podana z grillowaną gruszką i chrupiącymi dodatkami to prawdziwa uczta dla podniebienia. Przygotuj ją i zaskocz bliskich połączeniem smaków, które charakteryzują to danie.