Lodowe babeczki • przepis • składniki • przygotowanie
Babeczki czekoladowe wypełnione lodami, to połączenie, które zasmakuje małym i dużym miłośnikom słodyczy. Sprawdź jak łatwo przygotować lodowe babeczki!

Czas przygotowania
70 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
WYDRĄŻAMY MUFFINY
Lody wyjmujemy z zamrażarki. Z muffinek odcinamy wyrośniętą górę i za pomocą łyżki wydrążamy środek tak, aby powstał brzeg o szerokości 1 cm (wydrążone ciasto można wykorzystać do bajaderek lub cake pops).
WYCISKAMY LODY DO MUFFINEK
Lody przekładamy do rękawa cukierniczego - najpierw waniliowe, a następnie truskawkowe. Wyciskamy lody do przygotowanych wcześniej muffinek, formując je w charakterystyczny lodowy stożek. Lodowe babeczki wkładamy do zamrażarki na godzinę.
ZANURZAMY ROŻKI W CZEKOLADZIE
Czekoladę z olejem rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Zamrożone rożki babeczek zanurzamy w czekoladzie i od razu posypujemy kolorową posypką. Podajemy od razu lub przechowujemy w zamrażarce.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3192,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
798,2 kcal
Tłuszcz
46,9 g
Węglowodany
77,7 g
Błonnik
0,8 g
Białko
11,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zakwas żytni
Przygotuj własny zakwas żytni według wskazówek Pawła Małeckiego, a później ciesz się smakiem domowego chleba!

Pączki z jabłkami i żurawiną
Wariacja na temat tradycyjnego przysmaku z ciasta drożdżowego. Jego smak wzbogacono jabłkami i żurawiną. Wyszło pysznie!

Krupnik z pomidorami
Klasyczny krupnik na żeberkach w nowej odsłonie – z dodatkiem pomidorów! Dzięki nim zyskuje bardziej wyrazisty, przyjemnie kwaskowy smak. Wypróbuj ten wyjątkowy przepis i zaskocz bliskich!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ciasto z wiśniami i kruszonką migdałową – przepis
Puszyste ciasto, lekko kwaśne wiśnie i słodka kruszonka migdałowa to połączenie doskonałe dla każdego fana słodkości!

Domowe sezamki
Domowe sezamki – łatwa do wykonania słodka przekąska dla całej rodziny. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!

Pączki z jabłkami i żurawiną
Wariacja na temat tradycyjnego przysmaku z ciasta drożdżowego. Jego smak wzbogacono jabłkami i żurawiną. Wyszło pysznie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Babka budyniowa
Babka budyniowa to nietypowa odsłona klasycznego wypieku, który kojarzy się z domowym ciepłem i aromatem dzieciństwa. Ta puszysta i aromatyczna babka, wzbogacona waniliowym budyniem, zachwyca swoim smakiem, a przy okazji jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Poznaj nasz sprawdzony przepis na babkę budyniową, która skradnie serca wszystkich domowników!

Deser wegański à la snickers
Wypróbuj przepis na pyszny deser dla najmłodszych! Z kaszą jaglaną, czekoladą, kremem z daktyli i orzeszkami.

Botwinka – przepis na zupę z botwiny
Zupa z botwiną to niezwykłe połączenie smaków, które zachwyca już od pierwszej łyżki Ta wiosenna zupa przygotowana z nowalijek, z główną gwiazdą w postaci botwiny, robi się praktycznie sama, a sam proces trwa nie więcej niż 40 minut. Odkryj wraz z nami przepis na najlepszą zupę z botwiny!