Omlet białkowy z łososiem • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz pomysłu na proteinowe śniadanie? Kinga pokaże Ci, jak przygotować szybki i łatwy omlet białkowy z łososiem wędzonym i świeżym szpinakiem. Wypróbuj!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ BIAŁKOWĄ
Białka oddzielamy od żółtek (żółtek nie wykorzystujemy w tym przepisie). Do białek dodajemy otręby, siemię lniane i koperek. Całość blendujemy.
SMAŻYMY OMLET
Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Ręcznikiem papierowym ściągamy nadmiar tłuszczu. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię, przykrywamy przykrywką.
DODAJEMY ŁOSOSIA I SZPINAK DO OMLETU
Szpinak siekamy, posypujemy nim wierzch omletu. Oprószamy solą, pieprzem i odrobiną skórki otartej z cytryny. Omlet wykładamy na talerz. Na wierzchu układamy plastry łososia, ścieramy odrobinę skórki z cytryny i skrapiamy rybę sokiem z cytryny.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
593,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
593,3 kcal
Tłuszcz
43,3 g
Węglowodany
20,3 g
Błonnik
42,8 g
Białko
42,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Palia w cytrynach
Pomysł na pyszny obiad: smakowita ryba przyrządzona w prosty sposób z dodatkiem białego wina i plasterków cytryny.

Bigos staropolski
Bigos staropolski to tradycyjna potrawa, głęboko zakorzeniona w polskiej historii kulinarnej. Pierwotnie przygotowywano go z posiekanego mięsa, ryb i innych resztek z poprzednich obiadów, przyprawianych octem winnym i cytryną. Z czasem, w wyniku upowszechnienia wśród niższych klas, zaczęto używać tańszej kapusty, tworząc znany dziś bigos staropolski. Odkryj przepis na to pyszne danie!

Stek wołowy z masłem paryskim
Masło paryskie pachnie świeżymi ziołami i winną szalotką! Doskonale smakuje z grillowanym stekiem i chrupiącą fasolką!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Minipączki dyniowe
Proste, puszyste i niewymagające wyrastania. Takie są minipączki dyniowe. Wypróbuj ten przepis i sprawdź, jak wspaniale smakują te słodkie smakołyki idealne na sezon dyniowy!

Ziołowa lemoniada
Doskonałe połączenie cytryn i ziół zagwarantuje Ci pyszne orzeźwienie w najbardziej upalny dzień!

Sałatka z homara z arbuzem
Orzeźwiająca sałatka, którą można podać podczas letniego spotkania z przyjaciółmi.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Domowe majonezy smakowe
Domowy majonez to podstawa udanych Świąt Wielkanocnych! Przygotuj go według przepisu Karola w 3 wersjach smakowych.

Sernik na zimno w słoiku
W ciepłe dni sernik na zimno smakuje najlepiej. Przygotuj go w wersji, która ułatwia dzielenie się z innymi: w praktycznych słoiczkach! Truskawki, chrupki spód i warstwa sernikowa tworzą przepyszną kompozycję.

Kapusta z grochem
Kapusta? Tylko z grochem! To klasyczne połączenie znane z wieczerzy wigilijnych, które dzięki termorobotowi MC Smart przygotujesz już w 10 minut.