Omlet ze szparagami i z fasolką edamame • przepis • składniki • przygotowanie
Pyszny omlet pełen zielonych warzyw i ziół to świetny pomysł na śniadanie. Koniecznie wypróbuj najnowszy przepis Kingi na dobry dzień!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOTUJEMY WARZYWA
Szparagi kroimy w talarki, gotujemy z fasolką edamame w osolonej wodzie przez ok. 5 minut i odcedzamy. Dwie łyżki warzyw odkładamy do dekoracji omletu.
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA OMLET
W miseczce dokładnie mieszamy jajka z solą i pieprzem. Szczypiorek i bazylię drobno siekamy. Jajka mieszamy z ziołami i warzywami.
SMAŻYMY OMLET
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy masę jajeczną na średnim ogniu. Kiedy zacznie się ścinać, składamy omlet na pół i smażymy jeszcze przez 2 minuty.
PODAJEMY OMLET
Omlet podajemy gorący, udekorowany pozostałymi warzywami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
292,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
292,6 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
11,9 g
Błonnik
22,8 g
Białko
22,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kurczak w curry z imbirem i limonką
Drób po tajsku z dodatkiem prażonych jabłek. Wyrazisty smak curry i słodycz owoców tworzą pyszną orientalną kompozycję.

Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami
Orientalny powiew w Twojej kuchni - przygotuj glazurowane polędwiczki z warzywami, pyszny posiłek pachnący imbirem.

Ryż zapiekany z kurczakiem
Ryż zapiekany z kurczakiem według przepisu Karola to orientalne danie jednogarnkowe, które jest naprawdę szybkie, proste do przygotowania i świetnie sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ogórki małosolne
Krótki sezon na wielki produkt – ogórki małosolne smakują wszystkim! To świetny dodatek do obiadu lub chrupka przekąska – sprawdź sekrety przepisu Karola i zastosuj je w swojej kuchni!

Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
Sałatka cezar w najbardziej klasycznej odsłonie! Sos na bazie surowych żółtek, z dodatkiem anchois i musztardy, a do tego grillowany kurczak i grzanki. Pycha!

Gravlax z tartymi buraczkami
Gravlax, czyli łosoś peklowany w soli i cukrze, a także… buraczkach! To wyjątkowe połączenie, które zachwyci niejedno podniebienie.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sos słodko-kwaśny
Sos słodko-kwaśny to harmonijne połączenie, które zdobyło wielu fanów na całym świecie. Sos ten istnieje w wielu kuchniach i w różnych wariantach smakowych, jednakże najczęściej spotyka się go w kuchni krajów azjatyckich. Jak przyrządzić pyszny sos słodko-kwaśny do dań azjatyckich (i nie tylko)? Sprawdź nasz niezawodny przepis!

Chlebowe „muffiny” wytrawne
Muffiny w wersji wytrawnej to nie tylko idealne danie na przyjęcie, ale także wyśmienita przekąska… również na zimno!

Karminadle - śląskie mielone
Karminadle to tradycyjne danie kuchni śląskiej, które zachwyca swoją prostotą i smakiem. Śląskie karminadle to idealna propozycja na rodzinny obiad, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Odkryj z nami, jak przygotować ten klasyczny przysmak w domowych warunkach!