Ruloniki z truflową sałatką jajeczną • przepis • składniki • przygotowanie
Błyskawiczny pomysł na pyszną przekąskę: jajka, rzodkiewki i ser truflowy, podane w postaci małych rulonów z tortilli.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE JAJKA GOTUJEMY
na twardo, odcedzamy i studzimy.
PRZESTUDZONE JAJKA KROIMY
w niezbyt drobną kostkę.
MAJONEZ ŁĄCZYMY Z
musztardą.
SER TRZEMY NA
tarce na wiórki.
RZODKIEWKI KROIMY W
słupki.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI ŁĄCZYMY
razem z jajkami, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
NA KAŻDEJ TORTILLI
układamy po 2 liście sałaty.
NA WIERZCH NAKŁADAMY
nieco sałatki jajecznej.
TORTILLE ROLUJEMY, KROIMY
na kawałki grubości ok.
3 CM I
układamy na półmisku.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1774,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
221,8 kcal
Tłuszcz
13,6 g
Węglowodany
10,7 g
Błonnik
13,7 g
Białko
13,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kalafior w cieście piwnym
Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.

Drożdżowe paluchy z serem – przepis
Smakowity pomysł na drożdżówkę! Pachnące ciasto z masą serową i lukrem sprawdzi się jako słodka przekąska lub śniadanie.

Fondant czekoladowy – lava cake
Ciasteczko wypełnione po brzegi czekoladą? Wypróbuj przepis Kingi na lava cake, czyli fondant czekoladowy, który zachwyci Cię ilością czekolady!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
Carpaccio możesz przygotować także z pieczarek i boczniaków. W połączeniu ze śliwkami i boczkiem będzie wyjątkową przekąską!

Pesto z rukoli
Pesto z rukoli to jeden z niezwykle pysznych wariantów klasycznego pesto alla Genovese. Wymiana delikatnej bazylii na intensywną, lekko pikantną rukolę dodaje pesto charakteru, czyniąc je idealnym dodatkiem do wielu potraw. Jak przygotować pyszne pesto na bazie rukoli? Poznaj nasz przepis!

Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
Błyskawiczna w przygotowaniu pizza z wyjątkowymi dodatkami we włoskim stylu. Przygotuj proste i pyszne pesto pistacjowe i poznaj smak pizzy pistacjowej ze świeżą burratą.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Chrupiące tofu w stylu japońskim
Niezwykle chrupiące i pełne smaku! Takie jest tofu w stylu japońskim według tego przepisu. Koniecznie wypróbuj i zaproś kuchnię inspirowaną Azją do swojego domu.

Łosoś w glazurze miodowo-sojowej z chrupiącymi szparagami
Delikatny i aromatyczny dzięki wyjątkowej glazurze łosoś z chrupiącymi szparagami. To pachnące cytryną, sosem sojowym i imbirem danie, które z pewnością trafi do cotygodniowego menu.

Dżem gruszkowo-cynamonowy
Doskonały do kanapek, ciast i naleśników - dżem z gruszek z aromatycznym cynamonem!