Ryba z salsą brzoskwiniową • przepis • składniki • przygotowanie
Ryba, jakiej nie znasz! Kawałki mintaja w soczystym owocowym sosie – oryginalny pomysł na lekkie i zdrowe danie.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE BRZOSKWINIE PARZYMY
gorącą wodą, następnie przelewamy zimną i obieramy ze skórki, wykrajamy pestkę, miąższ kroimy w drobną kostkę.
GREJPFRUTY FILETUJEMY, SOK
zbieramy.
FILETY GREJPFRUTA KROIMY
na mniejsze kawałki.
CEBULĘ OBIERAMY I
drobno siekamy, mieszamy z grejpfrutem i brzoskwinią.
RYBĘ MYJEMY, OSUSZAMY,
doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu, a następnie gotujemy na parze pod przykryciem przez 6-9 minut w zależności od wielkości filetów.
ZIOŁA DROBNO
siekamy.
ZIOŁA Z 2-3
łyżkami soku grejpfrutowego mieszamy z salsą, doprawiamy solą, chili lub pieprzem cayenne i miodem.
PODAJEMY DO
ryby.
WSKAZÓWKA
SALSA: świetnie smakuje również z rybą z grilla.
RYBY I OWOCE
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1239,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
619,7 kcal
Tłuszcz
2,5 g
Węglowodany
65,6 g
Błonnik
10,2 g
Białko
91,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Walentynkowy budyń czekoladowy
Tradycyjny deser w eleganckim wydaniu. Cudowny zapach czekolady i niepowtarzalny, intensywny smak podbija serca!

Drożdżówki z budyniem
Drożdżówki z budyniem, których smak i zapach to prawdziwa poezja. Klasyczne połączenie aromatycznego ciasta drożdżowego z kremowym nadzieniem budyniowym czyni je jednym z najbardziej lubianych domowych wypieków. Przekonaj się, jak łatwo można stworzyć te smakołyki w zaciszu własnej kuchni i już teraz sprawdź nasz przepis na pulchniutkie, pachnące drożdżówki z budyniem!

Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
Oryginalny pomysł na lekki obiad dla całej rodziny – smakowite placuszki z cukinii z kawałkami podsmażanego boczku.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Makaron z sosem brzoskwiniowo-pomidorowym
Dania wytrawne z owocowym akcentem z pewnością nie są Wam obce, ale czy słyszeliście o takim połączeniu? Koniecznie wypróbujcie ten przepis i zaskoczcie wszystkich makaronem z sosem brzoskwiniowo-pomidorowym.

Galaretki z syropu z kwiatów czarnego bzu
Słodkie i smakujące latem galaretki z syropu z kwiatów czarnego bzu. To pyszna i szybka w przygotowaniu przekąska, która zachwyci każdego, kto jej spróbuje.

Carpaccio z pomidorów
Latem carpaccio można przyrządzić z pomidorów! Z chrupiącą grzanką i serem kozim będzie doskonałą przekąską!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Herbata śliwkowo-czekoladowa
Śliwka i czekolada – połączenie smaków, które zawsze się sprawdza. A gdyby tak wykorzystać je w herbacie? Sprawdź, jak przygotować ten fantastyczny napój.

Piersi z gęsi z podgrzybkami lub borowikami
Wypróbuj przepis z Podlasia na pyszną gęś z grzybami. Jesteśmy pewni, że Ci zasmakuje!

Faworki z karpia
Ryba nie jest nudna! Wystarczy sięgnąć po ciekawy i sprawdzony przepis na intrygujące faworki rybne.