Sok i sałatka owocowa • przepis • składniki • przygotowanie
Przygotuj owocowe śniadanie, jakie jada na co dzień amerykańska modelka i aktorka - Laura James!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
WYCISKAMY SOK Z POMARAŃCZY,
grejpfruta i cytryny. Doprawiamy sokiem z limonki. Przelewamy do szklanki wraz z miąższem pozbawionym pestek. Kilka listków mięty rozgniatamy w dłoniach, nacieramy brzeg szklanki i wrzucamy do soku. Ozdabiamy gałązką świeżej mięty.
POMARAŃCZE ORAZ GREJPFRUTY OBIERAMY,FILETUJEMYI
kroimy na mniejsze cząstki. Przekładamy do miski i polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodajemy borówki amerykańskie. Sałatkę możemy wzbogacić o cząstki limonki lub innych owoców.
IMBIR, PIETRUSZKĘ ORAZ ORZECHY
siekamy i dodajemy do owoców. Sałatkę polewamy miodem, oliwą z oliwek i doprawiamy do smaku chili. Wszystkie składniki mieszamy. Sałatkę wraz z dressingiem przekładamy do dwóch miseczek. Ozdabiamy listkami pietruszki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1135,0 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
567,5 kcal
Tłuszcz
19,8 g
Węglowodany
99,9 g
Błonnik
12,6 g
Białko
12,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegańskie burgery z kotletem z buraków
Fanom kuchni wegańskiej Daria Ładocha serwuje pysznego burgera z kotletem z buraków, którego otulają warzywa i gęsty sos z nerkowców!

Burgery na sałacie
Burger bez bułki? Brzmi kontrowersyjnie, jednak DG udowadnia, że może smakować wyśmienicie! Z szynką parmeńską i smażonym jajkiem!

Burgery z pieczarkami i prażoną cebulką
Soczyste mięso wołowe z dodatkiem wędzonego boczku to najprawdopodobniej idealny materiał na burgery w iście amerykańskim stylu. Skorzystaj z tego przepisu i przekonaj się, jak smakują!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Dorsz z pappardelle z marchewki
Danie, które spokojnie moglibyście znaleźć w niejednej restauracji, czyli dorsz z pappardelle z marchewki! To pyszne połączenie, które zjawiskowo prezentuje się na talerzu.

Sorbet cytrynowy z 3 składników
Prosty sposób na orzeźwienie w upalne dni! Zobacz szybki przepis Pauli na przepyszny sorbet cytrynowy. Raz, dwa, trzy – składniki i gotowe!

Makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
Szukasz pomysłu na obiad w niespełna 30 minut? Przygotuj makaron z sosem serowym i brokułami, doprawiony aromatycznym sokiem z limonki!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciasto pomponik bez pieczenia
Warstwa herbatników, słodkiego kremu kokosowego i słodko-kwaśnej czarnej porzeczki – tak przenikają się smaki w łatwym do przygotowania cieście bez pieczenia! Wypróbuj przepis!

Sałatka z salami
Pyszne połączenie ziemniaków, pieczarek, suszonych pomidorów oraz plastrów salami w postaci wyśmienitej sycącej sałatki!

Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Paszteciki z delikatnego ciasta francuskiego w połączeniu z kapustą i grzybami to uwspółcześniona wersja klasycznych, drożdżowych pasztecików serwowanych w okresie świątecznym. Wykorzystanie do tej przekąski lekkiego ciasta francuskiego nadaje jej nowoczesnego charakteru. Jak zrobić tę pyszną przekąskę? Poznaj nasz sposób na paszteciki z ciasta francuskiego nadziane grzybami i kapustą.