Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami • przepis • składniki • przygotowanie
Słodka tarta bez pieczenia? To możliwe! Zobacz, jak ją przygotować!

Czas przygotowania
70 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SPÓD
Ciastka przekładamy do woreczka do zamrażania, woreczek zamykamy, ciastka rozdrabniamy za pomocą wałka do ciasta. 40 g masła roztapiamy. Łączymy z rozdrobnionymi ciastkami i rozkładamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia, formując przy tym niewielką krawędź. Spód wstawiamy do lodówki.
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI TARTY
Jagody myjemy i osuszamy. Krem rozsmarowujemy na schłodzonym spodzie z herbatników. Wierzch posypujemy jagodami i podajemy natychmiast. Możemy też ciasto wstawić do lodówki. Wówczas na 10 minut przed podaniem należy je z niej wyjąć.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2789 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
278,9 kcal
Tłuszcz
18,4 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
2,5 g
Białko
2,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Lunchbox z serowymi proziakami
Pyszny domowy lunchbox z regionalnym akcentem – proziakami serowymi. To pełnowartościowy posiłek dla każdego członka rodziny. Koniecznie sprawdź, jak prosto go przyrządzić!

Nocna owsianka ze skyrem i truskawkami
Śniadanie, które przygotujesz w 10 minut, włożysz do lodówki na całą noc i kolejnego dnia będziesz cieszyć się pożywnym pierwszym posiłkiem!

Pyszne ciasto gryczane
Jak zrobić pyszne ciasto gryczane? Najlepiej wg przepisu Pawła Małeckiego z Kuchni Lidla! Spróbuj koniecznie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zapiekanka z ziemniaków z gruszkami, fasolą i boczkiem
Ta zapiekanka to prawdziwa bomba smaków, której musisz spróbować! Ziemniaki, fasolka, gruszki, boczek i aromatyczny cząber!

Pęczak z orzechami i pieczarkami
Spróbuj kaszy pełnej smaku i aromatów – z dodatkiem orzechów, kwasu chlebowego, a także orzeźwiającej cytryny!

Dyniowe tortellini z masłem ze szczypiorkiem i ementalerem
Ręcznie robione pierożki z dyniowym farszem to przepyszna, czeska wariacja na temat klasyki włoskiej kuchni.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Biscuits and gravy — południowoamerykańskie danie śniadaniowe
Biscuits and gravy to klasycznie danie kuchni południowoamerykańskiej, które zachwyca swoją prostotą i nietypowym połączeniem smaków. Delikatne, maślane bułeczki podawane z kremowym sosem na bazie mleka i aromatycznej kiełbasy tworzą niecodzienną kompozycję. Odkryj z nami smaki amerykańskiego Południa!

Podudzia indyka z marchewką
Indyk i marchew to doskonała podstawa do prostego pieczonego dania, które przypadnie do gustu każdemu.

Szaraki z pieczonym łososiem i kremowym szpinakiem
Szaraki to krótko gotowane kluski ziemniaczane. Zobacz, jak smakują w połączeniu z pieczonym łososiem i szpinakiem!