Wołowina po burgundzku. Dla Niego. • przepis • składniki • przygotowanie
Sposób na wyjątkowe, jednogarnkowe danie: delikatne kawałki kruchej wołowiny duszone z warzywami, rodzynkami i winem.

Czas przygotowania
95 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE NA GŁEBOKIEJ
patelni rozgrzewamy olej.
WOŁOWINĘ KROIMY W
kostkę i smażymy na patelni ok. 5 MIN.
CEBULE KROIMY W
ćwiartki, marchewki w talarki.
DO WOŁOWINY DODAJEMY
pokrojone warzywa, przyprawy i rodzynki.
CAŁOŚĆ PODLEWAMY CZERWONYM
winem i sosem sojowym.
PRZYKRYWAMY POKRYWKĄ.
DUSIMY NA MAŁYM
ogniu ok. 90 MIN.
JAK PODAWAĆ PODAJEMY
z podgrzaną bagietką.
POSYPUJEMY CAŁOŚĆ ŚWIEŻYM
tymiankiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1712,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
856,4 kcal
Tłuszcz
46,6 g
Węglowodany
49,8 g
Błonnik
42,9 g
Białko
42,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Krokiety z serem pavé
Przepyszne i chrupiące krokiety z serem pavé, które będą idealną przekąską na imprezę lub świetnym dodatkiem do sałatki.

Kurczak pieczony z warzywami na jednej blasze
Jedna blacha i wiele składników, których połączenie stworzy pełnowartościowy obiad dla całej rodziny! Z przepisem Kingi zaoszczędzisz czas i podasz najbliższym coś naprawdę pysznego. Sprawdź!

Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
Doskonałe połączenie indyka faszerowanego serem z sosem z owoców leśnych - wypróbuj!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pyszne ciasto gryczane
Jak zrobić pyszne ciasto gryczane? Najlepiej wg przepisu Pawła Małeckiego z Kuchni Lidla! Spróbuj koniecznie!

Szynka w kapuście curry
Szynka, kiszona kapusta i curry – to niezwykłe połączenie smaków zapewni niezapomniane kulinarne przeżycie! Wypróbuj przepis na alternatywną wersję bigosu!

Chrupiące paluchy z sosem czekoladowym
Szybka i łatwa w wykonaniu przekąska na imprezę – chrupiące paluchy z czekoladą!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Chłodnik z botwiny
Za ciepło na ciężki obiad? Na szczęście jest chłodnik z botwiny! Wykorzystaj sezon na to warzywo i przygotuj wspaniałą zupę, która zasmakuje wszystkim!

Łopatka wieprzowa z białą kiełbasą w miodowo-piwnej kapuście
Polska wersja francuskiego choucroute. Jednogarnkowe treściwe danie do przygotowania w zaledwie kilka chwil!

Kiszonka orientalna
Spróbuj kiszonej kapusty w nowoczesnym wydaniu – z imbirem, sezamem i sosem sojowym!