Cookie box: ciasteczka maślano-czekoladowe • przepis • składniki • przygotowanie
Te wyjątkowe ciasteczka możesz przygotować dla siebie lub obdarować nimi kogoś bliskiego! Spróbuj wszystkich trzech wersji i stwórz wyjątkowy cookie box!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ CIASTA
Masło łączymy z cukrem w misie miksera i ucieramy na małych obrotach.
DODAJEMY MĄKĘ
Dodajemy mąkę i wyrabiamy całość za pomocą łopatki silikonowej, aż otrzymamy ciasto o jednolitej konsystencji.
DODAJEMY KAKAO I CZEKOLADĘ
Kakao i posiekaną na drobno tabliczkę czekolady dodajemy do pozostałych składników na ciasto.
FORMUJEMY CIASTECZKA
Ciasto ugniatamy łyżką, a następnie zagniatamy ręką w kulę. Formujemy w długi wałek o grubości ok. 5 cm. Dzielimy wałek na równe kawałki.
PIECZEMY CIASTECZKA
Ciasteczka pieczemy ok. 12 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1894,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
157,9 kcal
Tłuszcz
10,2 g
Węglowodany
14,6 g
Błonnik
2,1 g
Białko
2,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Makaron ze szpinakiem
Makaron ze szpinakiem w śmietanowym sosie to klasyczne połączenie smaków, które zachwyca swoją prostotą. Ta niezwykle aromatyczna potrawa stanowi doskonały przykład eleganckiego dania, które można przygotować w zaledwie kilkanaście minut. Jak przyrządzić rewelacyjny makaron ze szpinakiem, śmietaną i sporą ilością sera? Odkryj naszą recepturę!

EKSPRESOWA KONFITURA Z MALIN
Konfitura z malin w 15 minut? Tak! To możliwe! Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego na ekspresową konfiturę, którą przygotujesz przy użyciu kuchenki mikrofalowej.

Wegańska pieczeń z dyni
Dynia piżmowa wypełniona warzywnym farszem doskonale sprawdzi się w roli roślinnej pieczeni! Sprawdź, jak wytrawne i słodkie smaki łączą się ze sobą w tym wyjątkowym przepisie Kingi – idealnym na świąteczny czas.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Budyń waniliowo-migdałowy
Budyń to deser, który uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli! A Paweł Małecki zdradza przepis na budyń waniliowo-migdałowy z owocową konfiturą!

Sałatka z bobu z prażoną cebulką
Letnia sałatka z bobem w pesto z prażonej cebulki i pieczonym boczkiem według pomysłu Karola Okrasy. Koniecznie wypróbuj w sezonie na bób!

Zupa krem z kukurydzy
Kolby kukurydzy to nie tylko wyśmienita przekąska, ale także doskonała baza do kremowych zup. Zupa doprawiona kminem rzymskim smakuje wybornie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pieczone piersi kurczaka z tapenadą i boczkiem
Żadnego smażenia, wystarczy wsadzić do piecyka i gotowe. No prawie... Szczegóły w bardzo prostym przepisie.

Czekoladowe tiramisu z truskawkami
Ciekawa odmiana dla klasycznego tiramisu, czyli wersja z kremem czekoladowym i świeżymi truskawkami. To pyszna wersja tego deseru, która trafi w gusta wielu osób!

Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti
Głęboki smak pomidorów podkreślony smakiem warzyw i przełamany delikatnością pierożków panzerotti. Tę zupę pokochają wszyscy, nie tylko fani południowych smaków!