Curry z fasolką szparagową i mlekiem kokosowym (MCS) • przepis • składniki • przygotowanie
Masz ochotę na pyszne, aromatyczne curry o pikantnym smaku? Koniecznie spróbuj naszego przepisu i udaj się w kulinarną podróż.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ CURRY
Do misy termorobota MC Smart dodajemy szalotki, czosnek i papryczki. Siekamy, używając programu„własne ustawienia” / czas: 5 sekund / obroty: 7. Następnie zbieramy kawałki warzyw ze ścianek misy. Dodajemy olej, pastę curry i cynamon. Uruchamiamyprogram „przypiekanie” / czas: 5 minut / temperatura: 120°C / obroty: 1.
DODAJEMY POMIDORA
Do misy termorobota dodajemy pokrojonego na ćwiartki pomidora. Podsmażamy, korzystając z programu„własne ustawienia” / czas: 5 minut / temperatura: 100°C / obroty: 1. Następnie całość mieszamy, korzystając z programu„własne ustawienia” / czas: 5 sekund / obroty: 6.
DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Do misy wlewamy mleczko kokosowe. Odcinamy końcówki fasolki i dodajemy ją do pozostałych składników. Doprawiamy płatkami chili, kuminem, pieprzem oraz solą. Całość gotujemy, używając programu„własne ustawienia” / czas: 8 minut / temperatura: 100°C / obroty w lewo: 1.
PODAJEMY CURRY
Jeśli chcemy, by curry było bardziej gęste, gotujemy je dodatkowo około 3-5 minut bez miarki w pokrywie. Danie możemy podawać z ryżem lub chlebkami naan, posypane świeżą kolendrą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
908,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
227,1 kcal
Tłuszcz
19,3 g
Węglowodany
12,7 g
Błonnik
3,2 g
Białko
3,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Warzywna potrawka w aromatycznym sosie
Ten szybki w przygotowaniu obiad ze świeżych warzyw to kwintesencja lata! Kolorowe składniki, które w połączeniu z aromatycznym sosem z czosnku, cebuli, kurkumy i imbiru nabierają wyjątkowego smaku.

Curry rybne z mango i kolendrą
Szukasz nietypowego przepisu na rybę? Wypróbuj pomysł na aromatyczne curry rybne z mango i kolendrą. To przepis, który sprawdzi się także podczas romantycznej kolacji we dwoje.

Dorsz z ratatouille
Chrupiące i aromatyczne warzywa to główny składnik francuskiego ratatouille. Karol przygotuje je w wersji z soczystym filetem z dorsza! Spróbujecie?
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Tacos z piersią kurczaka i surówką chimichurri
Przyrządź własną ucztę inspirowaną południowoamerykańskimi smakami! Sprawdź, jak prosto przygotujesz pyszne tacos z kurczakiem i surówką chimichurri.

Wieprzowe szaszłyki z surówką indyjską
Pikantne i soczyste szaszłyki z mielonego mięsa doskonale skomponują się z indyjską surówką z białej kapusty.

Sałatka z rolowanym taco
Wyjątkowa wegańska sałatka, jakiej z pewnością nie znasz! Świeża sałata i cebula, na nich rolowane tacosy pełne fasoli i pikantnych dodatków, a wszystko to podane z wegańskim sosem ranczerskim. To świetny pomysł na sycący lunch do pracy lub kolację.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Cake popsy serduszka
Szybki i łatwy do przygotowania deser? Nie ma na co czekać, przygotujcie wyśmienite cake popsy stworzone z połączenia biszkoptów z białą i mleczną czekoladą oraz serem mascarpone. Raz, dwa i słodka przekąska gotowa!

Zielony falafel burger
Piękne i pyszne burgery z falafelami z dodatkiem świeżych ziół to idealny przepis na domowy wegański fast food. Koniecznie sprawdź, jak wspaniale smakują!

Cynamonowe naleśniki ze śliwkami
Zawsze jest dobry dzień, by zrobić naleśniki. Szczególnie gdy się ma przepis na przepyszny sos śliwkowy.