Daktyle faszerowane kremem dubajskim • przepis • składniki • przygotowanie
Faszerowane daktyle z kremem czekoladowym w stylu dubajskim, oblane gorzką czekoladą i udekorowane pistacjami to szybki, efektowny i zdrowy deser na każdą okazję!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy będzie płynna, zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.
FASZERUJEMY DAKTYLE
Każdego daktyla nacinamy wzdłuż i usuwamy pestkę. Do środka nakładamy porcję kremu Dubai Style Chocolate – najlepiej za pomocą małej łyżeczki.
DEKORUJEMY DESER
Daktyle polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy posiekanymi pistacjami oraz – opcjonalnie – pokruszonymi liofilizowanymi malinami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1712,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
214,1 kcal
Tłuszcz
9,9 g
Węglowodany
29,6 g
Błonnik
1,9 g
Białko
2,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Owoce pod chrupiącą kruszonką
Owoce pod kruszonką to jednocześnie łatwy w przygotowaniu, jak i pyszny deser! Doskonały na leniwe popołudnie!

Bigos z cukinii
Bigos z cukinii to lekka (i letnia!) alternatywa dla tradycyjnego bigosu, idealna na wakacyjne dni i nie tylko. Aromatyczny, pełen ziół, pomidorów i podsmażanych warzyw, świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. To doskonały sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii i stworzenie pysznego, domowego dania.

Wielkanocne koszyczki
Apetyczne foremki z kruchego ciasta wypełnione owocami i kremem waniliowym. Robią ogromne wrażenie i smakiem, i wyglądem!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kanapki na śniadanie
Znudziły Ci się zwyczajne kanapki? Zainspiruj się oryginalnymi pomysłami i ciesz się wyjątkowym śniadaniem.

Makaron z serem burrata
Makaron tagliolini z truflami, podany z burratą, kaparami i pesto. Danie to będzie świetnym pomysłem na romantyczny wieczór lub wyjątkową kolację z najbliższymi.

Pizza marchewkowa
Klasyczna pizza z salami na wyjątkowym spodzie z tartą marchewką! To świetny pomysł na wyjątkowy obiad, który nawet najmłodszych zachęci do zjedzenia dodatkowej porcji warzyw.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Karkówka po cygańsku
Zapraszamy do odkrycia kulinarnej podróży przez smaki z dalekich zakątków świata, czyli przepisu na karkówkę po cygańsku. Soczysta wieprzowina w połączeniu z papryką i pieczarkami, przykryta pomidorowym sosem to prawdziwa poezja! To aromatyczne danie zachwyca bogactwem smaków i niesamowitym aromatem. Jak zrobić wyśmienitą karkówkę po cygańsku? Już spieszymy z przepisem na to danie!

Bigos z cukinii
Bigos z cukinii to lekka (i letnia!) alternatywa dla tradycyjnego bigosu, idealna na wakacyjne dni i nie tylko. Aromatyczny, pełen ziół, pomidorów i podsmażanych warzyw, świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. To doskonały sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii i stworzenie pysznego, domowego dania.

Kalafior w cieście piwnym
Ciekawa przekąska, idealna nie tylko do piwa: delikatne różyczki kalafiora ukryte w pikantnej, chrupiącej panierce.