Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz pomysłu na proste przekąski sylwestrowe? Postaw na kanapki, które rozchodzą się wyjątkowo szybko na każdej imprezie – z pastą śledziową i awokado!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ ŚLEDZIOWĄ Z AWOKADO
Namoczone filety śledziowe osączamy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy obrane ze skórki i pozbawione pestki awokado. Całość rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy pokrojone w drobną kostkę szalotkę i ogórka kiszonego. Pastę doprawiamy musztardą, kaparami, solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną kolendrę i całość dokładnie mieszamy. Połowę orzechów włoskich mielemy w blenderze i dodajemy do pasty, ponownie mieszamy.
SKŁADAMY KANAPKI
Chleb kroimy na kromki. Na każdą kromkę nakładamy pastę śledziową. Dekorujemy całymi orzechami włoskimi i kolendrą. Skrapiamy oliwą i oprószamy pieprzem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3365,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
561 kcal
Tłuszcz
29,3 g
Węglowodany
46,3 g
Błonnik
8,1 g
Białko
30,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tosty z awokado i jajkiem
Chrupiące tosty z awokado i jajkiem to przepis Kingi na smaczne i pożywne śniadanie. Przygotujesz je w 10 minut! Sprawdź!

Wontony z kurczakiem i pikantnym aromatyzowanym olejem
Pierożki wonton to uwielbiane danie kuchni chińskiej. Kinga faszeruje je świetnie doprawionym mięsem z kurczaka i podaje z dodatkiem pikantnego aromatyzowanego oleju. Sprawdź, jak przygotować pierożki wonton w domu!

Filety rybne z pikantną salsą pomidorową
Obiad w niespełna 30 minut? Przygotuj soczystą rybę z pikantną salsą z awokado i dymką!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pieczony sandacz z cebulą i kaparami
Delikatny sandacz pieczony z cebulą to całkiem nowy pomysł na rybę, który odświeży Twoje menu! Sięgnij po przepis Karola na eleganckie i proste danie dla fanów wyjątkowych smaków.

Briam – zapiekanka warzywna w stylu greckim
Tradycyjna zapiekanka warzywna w greckim stylu – briam. Pełna warzyw, ziół i smaku; zwykle jest podawana z serem feta, świeżym i chrupiącym chlebem oraz oliwkami.

Sałatka z krewetek z sosem z limonek
Wyśmienita propozycja dla fanów owoców morza: lekka sałatka z delikatnymi krewetkami i sosem imbirowo-limonkowym.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
Takich jajek na Wielkanoc jeszcze nie było! Różowo-zielone, z pysznym i lekko pikantnym nadzieniem i kruszonką z pistacji i natki pietruszki.

Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!

Placuszki bananowe z 4 składników
Błyskawiczny pomysł na śniadanie! Wypróbuj przepis na 4-składnikowe placki z przecierem bananowym, które zmienią Twoje podejście do szybkich i ciepłych posiłków o poranku!