Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej • przepis • składniki • przygotowanie
Soczyste mięso skąpane w aromatycznej marynacie. Doskonale smakuje w towarzystwie ryżu i sałaty z dressingiem.

Czas przygotowania
280 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE MIĘSO MYJEMY,
osuszamy, kroimy na plastry, nacieramy solą i pieprzem.
CZOSNEK I PAPRYCZKĘ
chilli drobno siekamy.
SKŁADNIKI MARYNATY DOBRZE
mieszamy.
WKŁADAMY MIĘSO DO
marynaty, zostawiamy w lodówce na minimum 4 godziny, a najlepiej na noc.
MIĘSO WYJMUJEMY Z
marynaty, pieczemy na rozgrzanym grillu, aż będzie miękkie i przyrumienione, co jakiś czas smarując marynatą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
347,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
86,9 kcal
Tłuszcz
1,1 g
Węglowodany
14,8 g
Błonnik
5,5 g
Białko
5,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka ziemniaczana z boczkiem
Szybka sałatka ziemniaczana nie tylko nadaje się doskonale do serwowania podczas imprez, ale również jest świetną propozycją potrawy na piknik czy grill ze znajomymi! Przepis Kingi czeka na Ciebie!

Zielona szakszuka
Zielona wariacja na temat szakszuki – z brukselką, szpinakiem, jajkami i serem feta. Koniecznie spróbuj na śniadanie!

Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
Inspirowane kuchnią grecką pyszne kofty z mielonej wołowiny to świetny pomysł na obiad! Zwłaszcza jeśli podasz je z chlebkami pita, świeżymi warzywami i ajwarem.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wielkanocny deser w pucharkach
Przygotuj wegański deser na Wielkanoc! Krem czekoladowy, jadalna ziemia i truskawki niczym marchewki zachwycą wszystkich gości!

Rolada cytrynowa
Domowa rolada z masą cytrynową doskonale sprawdzi się jako popołudniowy deser do kawy lub herbaty.

Grzybowy ramen
Ramen o grzybowym aromacie z boczniakami, makaronem soba – azjatyckie smaki w wykonaniu Karola Okrasy!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
Cztery tosty w czterech wyjątkowych odsłonach! Spróbuj, a już nigdy nie powiesz, że to banalne danie!

Paprykarz szczeciński
Warzywno-rybny skarb Pomorza, którego smak kojarzy każdy, dzięki recepturze Karola przygotujesz w swojej kuchni! Sprawdź przepis na domowy paprykarz szczeciński w nowej, wyjątkowej odsłonie!

Pastrami z warzywami
Duże kawałki pastrami, pysznych ziemniaków, cudownej fasolki edamame i innych doskonale komponujących się ze sobą składników to przepyszne danie w stylu amerykańskim. Poznaj je bliżej i zachwyć się jego smakiem.