Pomarańczowy sernik z crème brûlée • przepis • składniki • przygotowanie
Spróbuj puszystego sernika ze skórką pomarańczową i chrupiącą masą crème brûlée!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ CRÈME BRÛLÉE
Śmietankę delikatnie podgrzewamy, dodajemy cukier oraz skórkę otartą z pomarańczy. Następnie masę miksujemy i stopniowo dodajemy żółtka.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3175 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
317,5 kcal
Tłuszcz
20,0 g
Węglowodany
21,0 g
Błonnik
13,7 g
Białko
13,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
Słodki torcik z ciasta francuskiego, kremu malinowego i brzoskwiń. Podany z lodami karmelowymi oczaruje każdego łasucha!

Zapiekanka makaronowa z cukinią – pachnie Prowansją!
Ta zapiekanka połączy smak legendarnej kiełbasy krakowskiej z klimatem pachnącej ziołami Prowansji.

Wytrawny pudding chlebowy
Sycąca i pyszna zapiekanka? To właśnie wytrawny pudding chlebowy! Idealny sposób, aby wykorzystać czerstwe pieczywo i stworzyć obiad pełen aromatycznych serów, który trafi w gusta całej rodziny.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ciasto cukiniowo-makowe
Oryginalne ciasto z cukinią, makiem i kremem śmietankowym. Łatwe w przygotowaniu i smaczne – wypróbuj!

Tort cynamonowy
Puszysty biszkopt, słodki mus, pyszna konfitura, gęsta polewa i aromat cynamonu – wszystko w jednym, wyjątkowym deserze!

Mazurek z kremem pistacjowym
Mazurek to klasyczny wypiek na Wielkanoc, ale ten z przepisu Oli jest wyjątkowy, bo bezglutenowy i pistacjowy! Sprawdź, jak smakuje to oryginalne połączenie.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
Jesień zbliża się wielkimi krokami, a w lasach zaczynają pojawiać się grzyby. Ale nie na wszystkie trzeba czekać do września czy października! Lato to idealny czas na przyrządzanie dań z udziałem kurek, np. risotto z dodatkiem kurek. Jak przyrządzić to pyszne danie? Poznaj nasz sposób na delikatne, aksamitne risotto z kurkami!

Pieczony kurczak z jabłkami i rodzynkami
Pomysł na rodzinny obiad? Delikatne mięso kurczaka z chrupiącą skórką, przyrządzone w towarzystwie jabłek i przypraw.

Kopytka z batatów
Kinga Paruzel wie, jak urozmaicić klasykę! Przygotuj kopytka z batatów z nutą gałki muszkatołowej i masłem szałwiowym!