Ramen • przepis • składniki • przygotowanie
Esencjonalny bulion, świeże warzywa i makaron to składniki, które warto ze sobą połączyć, by stworzyć ramen według przepisu Darii! Rusz w podróż przez japońskie smaki!

Czas przygotowania
180 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 5
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY BULION
Mięso wkładamy do dużego garnka wypełnionego zimną wodą. Dodajemy marchewkę, przekrojone na pół pietruszkę i cebulę oraz połamany seler naciowy. Dodajemy imbir, korzeń selera i lekko rozgnieciony czosnek w łupince.
PRZYGOTOWUJEMY MAKARON
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
PRZYGOTOWUJEMY DODATKI I PODAJEMY RAMEN
Makaron odcedzamy i przekładamy do miseczek, a bulion przelewamy do nich przez sitko.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3654,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
609,1 kcal
Tłuszcz
23,4 g
Węglowodany
47,5 g
Błonnik
50,3 g
Białko
50,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ryż zapiekany z kurczakiem
Ryż zapiekany z kurczakiem według przepisu Karola to orientalne danie jednogarnkowe, które jest naprawdę szybkie, proste do przygotowania i świetnie sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny.

Baozi — azjatyckie bułeczki z wieprzowiną
Miękkie, puszyste i wypełnione soczystym farszem bułeczki — baozi z wieprzowiną to danie, które potrafi rozkochać w sobie od pierwszego kęsa. Jak zrobić to orientalne danie? Poznaj nasz przepis na azjatyckie bułeczki na parze z wieprzowym farszem!

Zielona sałatka z brokułem
Tak zielono na talerzu, że aż chce się chrupać! Sałatka z brokułem to doskonały pomysł na sycące drugie śniadanie lub obiad. Spróbuj koniecznie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
Ciekawy sposób na pyszną babkę, którą przygotujesz bez pieczenia! Podawaj ją z polewą waniliową i kandyzowanymi owocami.

Tort bezowy z poziomkami
Bezy i poziomki – takie połączenie znajdziesz w przepisie Pawła. Skusisz się na prawdziwie bezowy deser?

Sałatka z boczkiem i ciecierzycą
Poznaj przepis na pieczony boczek z chrupiącą skórką i sałatką z ciecierzycy z sosem miodowo-musztardowym.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pita z jagnięciną
Karol Okrasa pokaże Ci, jak przygotować klasykę kuchni greckiej – delikatne chlebki pita wypełnione aromatyczną jagnięciną i jogurtowym sosem z miętą!

Grillowe wypieki na słodko i wytrawnie
Co robią Kinga i Karol na grillu? Brownie z powidłami, boczek i chrupiące chlebki naan – zobacz, że na grillu przygotować można wszystko!

Risotto z kurczakiem
właśnie tam powstało połączenie kremowego ryżu, soczystego kurczaka, wytrawnego wina,