Smażone krążki cebuli w cieście piwnym • przepis • składniki • przygotowanie
Niebanalna i smakowita przekąska do piwa? Pyszne krążki cebulowe obtoczone w piwnym cieście i usmażone do chrupkości!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PIWO STOPNIOWO DODAJEMY
do mąki, mieszając, aż ciasto będzie gładkie, a następnie doprawiamy solą i pieprzem.
ODSTAWIAMY NA 1
godzinę do lodówki.
CEBULĘ OBIERAMY I
kroimy w krążki o grubości 1 cm, dzieląc je na poszczególne pierścienie.
UKŁADAMY NA TALERZU
i wstawiamy do lodówki.
MĄKĘ DO PANIEROWANIA
wsypujemy na talerz i dodajemy soli.
OLEJ WLEWAMY NA
patelnię lub do garnka na wysokość 2-3 cm.
ROZGRZEWAMY, AŻ NA
włożonej do niego drewnianej łyżce ukażą się pęcherzyki.
KRĄŻKI CEBULI OBTACZAMY
porcjami w mące, maczamy w cieście, osączamy i wrzucamy na rozgrzany olej.
SMAŻYMY OKOŁO 4
minut, od czasu do czasu obracając.
OSĄCZAMY Z NADMIARU
tłuszczu na papierze kuchennym i solimy.
PODAJEMY Z KECZUPEM
lub sosem pomidorowym według uznania.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
886,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
147,7 kcal
Tłuszcz
3,3 g
Węglowodany
23,2 g
Błonnik
3,2 g
Białko
3,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kurczak w sosie pesto
Kremowy, zielony sos, soczyste mięso i wyjątkowy smak. Kurczak w pesto to szybki, treściwy posiłek, który zachwyci wielu z Was.

Ciasto Balladyna
Ciasto Balladyna z galaretką malinową i czekoladowym biszkoptem to wyjątkowy deser, który zachwyci swoją delikatnością i bogactwem smaków. Połączenie puszystego biszkoptu, kremowej masy, herbatników i owocowej galaretki sprawia, że każdy kęs smakuje naprawdę wyjątkowo. Odkryjcie nasz przepis na to bogate ciasto!

Odrywana wieprzowina
Zobacz, co należy zrobić, by na końcu rozrywana wieprzowina była idealnie soczysta, krucha i aromatyczna.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
Wyjątkową Wielkanoc zapewni nietypowy przepis Darii na jajka smażone i panierowane w orzechach i parmezanie! Wypróbuj!

Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
Faszerowane jaja to pyszna przekąska. Z sosem wielkanocnym smakują znakomicie!

Tabbouleh z krewetkami, ananasem i suszonymi pomidorami
Sałatka w bliskowschodnim stylu z kaszą jaglaną, warzywami i krewetkami świetnie sprawdzi się w roli imprezowej przekąski. Sprawdź, jak smakuje i prezentuje się na stole!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Croissanty z truskawkami i serem brie
Lubisz niezwykłe połączenia smaków? Jeśli tak, ta pyszna kanapka z croissantów będzie dla Ciebie idealna! Koniecznie spróbuj kanapek z serem brie i truskawkami we francuskim stylu.

Muffiny Mikołajki z wiśniami i kremem mascarpone
Mikołajki to taki młodszy brat świąt, warto więc zrobić słodką rozgrzewkę! Mikołajkowe muffiny z wiśniami i kremem zrobią to najlepiej!

Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
Rozkoszuj się królewskim smakiem wyśmienitej pasty z bakłażanem, która objawi Ci mistyczne krainy i świat zaginionych regaliów. Poczuj moc przygody, tajemnicy i ponadczasowej opowieści!