Surówka z kapusty pekińskiej • przepis • składniki • przygotowanie
Szukasz szybkiego i protego przepisu na smaczną surówkę? Przygotuj surówkę z kapusty pekińskiej z papryką i dodawaj ją do swoich ulubionych dań.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
Przygotuj
termorobota MC Smart SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: KROK 1: ROZDRABNIANIE PAPRYKI PAPRYKĘ POKROIĆ: NA ĆWIARTKI, OCZYŚCIĆ, OPŁUKAĆ, GRUBO POKROIĆ I WŁOŻYĆ DO POJEMNIKA MIKSUJĄCEGO.
ROZDRABNIAĆ (Z ZATKNIĘTĄ MIARKĄ) 4 SEKUNDY/PRĘDKOŚĆ 5 , NASTĘPNIE PRZEŁOŻYĆ DO DUŻEJ MISKI.KROK 2
ROZDRABNIANIE KAPUSTY SZCZYPIOREK OPŁUKAĆ,: osuszyć i pokroić na 1-centymetrowe kawałki.
Kapustę bez głąba pokroić na kawałki, umyć i odwirować.
Kapustę z solą, cukrem, oliwą, octem i pieprzem włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 4 sekundy/prędkość 5 , następnie wymieszać w misce z papryką.
Surówkę ponownie przyprawić, ewentualnie wymieszać z majonezem i szczypiorkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
397,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
66,3 kcal
Tłuszcz
5,4 g
Węglowodany
3,9 g
Błonnik
1,2 g
Białko
1,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tatar z marynowanego łososia z sosem z mango i sałatką z buraka
Wypróbuj niezwykły przepis Okrasy na tatar z łososia z sałatką z upieczonego buraka i sosem mango.

Warkocz z szynką schwarzwaldzką i kwaśną śmietaną
Wytrawne ciasto drożdżowe z nadzieniem z sera, śmietany i wędzonej szynki. Pięknie pachnie, a smakuje... doskonale!

Galaretka z kurczaka
Galareta drobiowa to jedno z tradycyjnych polskich dań, które od lat gości na stołach podczas rodzinnych spotkań i różnych uroczystości. Delikatne mięso kurczaka otulone przezroczystą galaretką z warzywami tworzy harmonijną i apetyczną kompozycję smakową. Jak zrobić pyszną galaretę z kurczaka? Poznaj nasz przepis!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Truskawkowo-ogórkowy lassi
Lassi nie musi być tylko z mango. Rozsmakuj się w orzeźwiającej wersji z truskawkami i ogórkiem.

Ciecierzyca zapiekana w sosie marinara
Proste i szybkie w przygotowaniu danie, które łączy w sobie włoskie smaki i sycącą ciecierzycę. To świetny pomysł na obiad, w którym nie użyjesz mięsa!

Bruschetta z oliwkami i mozzarellą
Zobacz, jak smakuje bruschetta według Karola Okrasy! Z dodatkiem oliwek, podsmażonego bakłażana i szynki parmeńskiej nabiera wyrazistego charakteru!
🔥 O podobnym poziomie trudności

3 sposoby na ciasto francuskie
Ciasto francuskie to nieskończona liczba smakowych i wizualnych kombinacji, a tych nie może zabraknąć na sylwestra! Sprawdź trzy proste sposoby na pyszne przekąski z ciastem francuskim w roli głównej!

Azjatycki makaron z polędwiczką wieprzową
Smażony makaron to klasyka kuchni azjatyckiej! Doskonale smakuje z chrupiącymi warzywami i soczystą polędwiczką wieprzową.

Ciasto na makaron
Prosty przepis na domowe ciasto na makaron do wykonania w MC Smart. Bazując na tych składnikach można zrobić każdy rodzaj makaronu od tagliatelle przez lasagne aż po farfalle.