Tagliatelle naleśnikowe z sosem serowym i łososiem • przepis • składniki • przygotowanie
Jak Francja, to sery – które tym razem trafią do wyśmienitego sosu Darii. W połączeniu z pomidorami, łososiem i makaronem naleśnikowym stworzą oryginalne i szybkie danie!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE
Mąkę łączymy w misce z mlekiem, wodą i jajkiem. Dodajemy sól, paprykę i zioła prowansalskie i mieszamy składniki trzepaczką.
PRZYGOTOWUJEMY SOS
Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek posiekany w plasterki delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pomidory, czerwone pesto i sery pokrojone na mniejsze kawałki. Mieszamy.
SMAŻYMY NALEŚNIKI I PODAJEMY SPAGHETTI
Patelnię smarujemy niewielką ilością oleju. Naleśniki smażymy z obu stron na złoty kolor. Gdy lekko ostygną, zwijamy je w rulon i cienko kroimy w krążki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2931,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
732,8 kcal
Tłuszcz
44,9 g
Węglowodany
44,2 g
Błonnik
39,2 g
Białko
39,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zupa cebulowa zapiekana z serem francuskim
Czujecie już ten cudowny aromat? My też! Wszystko to, dzięki Karolowi i jego wyjątkowej zupie cebulowej zapiekanej z serem francuskim! Przepis na nią możecie sprawdzić już teraz!

Wytrawne rollsy z salami i sosem pomidorowym
Chrupiące i pyszne rollsy z ciasta francuskiego nadzianego salami, podane z aromatycznym sosem pomidorowym. Wypróbuj ten przepis i zaskocz bliskich nowym pomysłem na imprezową przekąskę lub na kolację.

Schab faszerowany pesto z suszonych pomidorów z clafoutis z pomidorkami, oliwkami i fetą
Zobacz, jak wyjątkową i harmonijną kompozycję smaków tworzą francuska zapiekanka clafoutis oraz schabowe roladki.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Tortelloni i brokuły w sosie śmietanowym
Zobacz, jak przygotować śmietanowy sos z szynką i pieczarkami, idealny do tortelloni z każdym rodzajem nadzienia!

Ciasto makowa panienka
Zrób wyśmienite bezglutenowe ciasto na bazie biszkoptu makowo-kokosowego z dodatkiem mączki migdałowej, kremu waniliowego oraz konfitury z czarnej porzeczki. Koniecznie sprawdź ten przepis!

Pesto z kolendry
Pesto na bazie kolendry to stosunkowo nowa wariacja na temat klasycznego pesto alla Genovese. Inspirujący i charakterystyczny smak kolendry przełamany kremowym serem i chrupkością orzechów – czy to nie brzmi pysznie? Przekonaj się sam!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Placuszki z botwinki z dipem chrzanowym
Niewiele warzyw tak smakuje wiosną jak botwinka! Wypróbuj przepis Kingi na placuszki z młodymi buraczkami i przekonaj się, jak proste i smaczne może być gotowanie ze świeżych składników.

Puszysty sernik na cieście marchewkowym
Sernikowa masa i korzenny, marchewkowy spód łączą się w jednym cieście dzięki przepisowi Pawła. Upiecz to proste ciasto i podaj je z warstwą aksamitnego, twarogowego kremu.

Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
Chrupiące gofry z kremowym serkiem i błyskawicznie marynowanym ogórkiem to danie fantastyczne! Odkryj różnorodność jego tekstury i bogactwo smaku!