Trzypoziomowe tosty (wieża kanapkowa) • przepis • składniki • przygotowanie
Zaskocz swoje pociechy! Tosty ze zdrowymi dodatkami podane w oryginalny sposób z pewnością przypadną im do gustu.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE RZODKIEWKI OCZYSZCZAMY
i kroimy w cienkie plasterki.
RZEŻUCHĘ OCZYSZCZAMY, MYJEMY
i dobrze osączamy.
TWAROŻEK MIESZAMY Z
przecierem pomidorowym.
DOPRAWIAMY SOLĄ I
pieprzem, dodajemy rzeżuchę i mieszamy.
Z PLASTRÓW GOUDY
usuwamy skórę, plastry przekrawamy na pół.
TOSTY OPIEKAMY.
4 TOSTY SMARUJEMY
masłem i kładziemy na nich goudę i mortadelę.
4 TOSTY SMARUJEMY
kremem z rzeżuchy i kładziemy na nich plasterki rzodkiewki.
UKŁADAMY NA TOSTACH
z serem i mortadelą.
PRZYKRYWAMY POZOSTAŁYMI TOSTAMI
i lekko dociskamy.
TOSTY PRZEKRAWAMY WEDŁUG
upodobania – po przekątnej na pół – i w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę.
WSKAZÓWKA
NA TOSTACH: kładziemy dowolny rodzaj sera i kiełbasy według upodobania.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1550,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
387,6 kcal
Tłuszcz
22,2 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
16 g
Białko
16 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Amur – przepis na pikantne frytki rybne
Ciekawa wariacja na temat znanej na całym świecie przekąski… Tym razem nie ziemniaczanej, a rybnej. Czas na frytki!

Sernik na zimno z truskawkami
Sernik na zimno z truskawkami to niezwykle kusząca propozycja, która łączy w sobie kremową delikatność z intensywnym owocowym smakiem. Ta klasyczna kompozycja rewelacyjnie sprawdza się w ciepłe dni, ale nie tylko! W jaki sposób przyrządzić sernik bez pieczenia ze świeżymi truskawkami? Poznaj nasz sposób na ten prosty i smaczny deser!

Korzenne ciasteczka na Halloween
Zobacz, jak mistrzowski duet Pawła i Jowity przygotowuje smaczne ciasteczka korzenne i ozdabia je w halloweenowym stylu!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka z brokułem i serem roquefort
Najlepszy pomysł na przekąskę lub kolację, czyli sałatka z pysznym dressingiem. Aby cieszyć się jej smakiem, wystarczy ugotować różyczki brokułu i przygotować pyszny sos z francuskiego sera roquefort. Sprawdź, jakie to proste!

Pasta pistacjowa z białą czekoladą
Przepyszna pasta pistacjowa, którą można przygotować z dwóch składników w 15 minut! Koniecznie wypróbuj ją na świeżym pieczywie lub jako dodatek do deserów.

Pieczona ciecierzyca na słono
Superpomysł na przekąskę na wieczór filmowy lub przyjęcie! Ciecierzyca pieczona na słono. Wypróbuj!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Muffinki brownie
Masz ochotę na prawdziwie czekoladowy deser? Odkryj głęboki smak czekolady i mięciutki środek muffinek w stylu brownie!

Pieczony pstrąg z sosem maślanym
Delikatny, pieczony pstrąg podany z aromatycznym sosem maślanym z dodatkiem papryki, czosnku, skórki z cytryny i świeżej natki pietruszki. Skuś się na to wyjątkowe danie, które zachwyca podaniem i smakiem.

Amur – przepis na pikantne frytki rybne
Ciekawa wariacja na temat znanej na całym świecie przekąski… Tym razem nie ziemniaczanej, a rybnej. Czas na frytki!