Wegetariańska naan pizza • przepis • składniki • przygotowanie
Pyszne chlebki naan podane w formie pizzy wegetariańskiej: z delikatną cukinią, kukurydzą, pomidorami i mozzarellą.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE POMIDORY Z
puszki przekładamy do blendera i miksujemy na jednolity sos.
PRZYPRAWIAMY DO SMAKU
oregano, solą i pieprzem.
PATELNIĘ GRILLOWĄ SMARUJEMY
odrobiną oleju słonecznikowego i rozgrzewamy.
CUKINIĘ KROIMY NA
plasterki i układamy je na patelni.
GRILLUJEMY Z DWÓCH
stron na rumiano.
CHLEBKI NAAN SMARUJEMY
pomidorowym sosem, a następnie posypujemy startą mozzarellą.
NA WIERZCHU UKŁADAMY
plasterki grillowanej cukinii, kukurydzę oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe.
CAŁOŚĆ WKŁADAMY DO
piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 15-20 minut, aż ser się roztopi i przyrumieni.
GOTOWE NAAN PIZZE
dekorujemy listkami świeżej bazylii.
PODAJEMY NA
ciepło.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1148,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
382,9 kcal
Tłuszcz
12,6 g
Węglowodany
50,3 g
Błonnik
18,6 g
Białko
18,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kurczak tandoori
Kurczak w jogurtowej marynacie. Soczysty, wręcz kremowy, ale też pikantny dzięki odpowiednim przyprawom.

Chutney śliwkowo-gruszkowe
Chutney doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs, wszelkich dań w stylu indyjskim, a także serów.

Lody w miseczce z churros
Deser w hiszpańskim stylu z gałką przyjemnie chłodnych lodów! Pomysłowa jadalna miseczka z churros wszystkim przypadnie do smaku!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Faszerowany bakłażan z kuskusem i migdałami
Bakłażany faszerowane aromatycznym kuskusem to danie, które cieszy podwójnie, bo nie tylko idealnie smakuje, ale też fantastycznie wygląda! Koniecznie musisz spróbować!

Wegańska pieczona owsianka z orzechami
Kochasz owsianki? Mamy coś dla Ciebie! Pieczona owsianka z orzechami pekan podana z pysznymi sezonowymi owocami. Skusisz się?

Surówka z białej rzodkwi
Surówka z białej rzodkwi z dodatkiem marchewki i ogórka po azjatycku to doskonały przykład dania, które nie tylko zachwyca swoim wyjątkowym smakiem, ale także niesamowitą prostotą i świeżością składników. Połączenie chrupiącej białej rzodkwi, soczystej marchewki i świeżego ogórka ze słodko-kwaśną marynatą i nutą sezamu z pewnością przypadnie do gustu wszystkim fanom orientalnego stylu gotowania.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Remulada
Remulada to wyjątkowy sos majonezowy, który doskonale się sprawdzi podany jako dodatek do jajek, wędlin, a nawet świeżych lub grillowanych warzyw.

Domowe ogórki małosolne
Klasyka przełomu wiosny i lata, której co roku koniecznie trzeba spróbować. Przygotuj najlepsze ogórki małosolne i ciesz się ich prawdziwie domowym smakiem!