Zielona przystawka • przepis • składniki • przygotowanie
Zielona uczta nie tylko dla oczu: pyszna lekka sałatka z gruszką, awokado i winogronami kusi swym wyglądem i smakiem!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE ZIELONE WINOGRONA
kroimy na pół, awokado obieramy, kroimy w plasterki i skrapiamy cytryną .
ZIELONE GRUSZKI TAKŻE
kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.
OGÓREK KROIMY W
cienkie plasterki.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI SAŁATKI
mieszamy i wykładamy na talerz.
SKŁADNIKI SOSU DOKŁADNIE
mieszamy lub miksujemy.
JAK PODAWAĆ SAŁATKĘ
polewamy sosem winegret.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1517,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
379,3 kcal
Tłuszcz
23,5 g
Węglowodany
39,4 g
Błonnik
8,9 g
Białko
8,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Bulgogi – wołowina po koreańsku
Spróbuj, jak smakuje jedno z najlepszych dań na świecie! Przygotuj bulgogi, czyli marynowaną wołowinę po koreańsku, wg przepisu Kingi i ciesz się prawdziwymi smakami kuchni azjatyckiej!

Omlet z wędzonym łososiem z pistacjami
Delikatny omlet w stylu francuskim z dodatkiem kremowego awokado i wyjątkowego łososia wędzonego z pistacjami. Wypróbuj ten świetny przepis na pyszne śniadanie.

Lekka sałatka z rodzynkami
Dużo ziół, pyszny sos i… trochę słodyczy! Przygotuj lekką sałatkę z rodzynkami według przepisu Karola i chrup ze smakiem to, co najlepsze latem!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka w słoiku na 3 sposoby
Kwadrans akademicki – tyle czasu wystarczy, by przygotować prostą i szybką warstwową sałatkę studencką w słoiku! Który wariant wypróbujecie jako pierwszy?

Zupa krem z dyni i grochu
Wyjątkowa i sycąca zupa krem z dyni i grochu. Dzięki dodatkowi marchewki, ostrej papryki i imbiru z pewnością zaskoczy swoim lekko orientalnym smakiem. Sprawdź, jak łatwo ją przygotować!

Kabanosy w cieście
Kabanosy w cieście francuskim z sosem musztardowo-jogurtowym to pyszna przekąska, która nadaje się na każdą okazję.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Proste kimchi
Przygotuj proste kimchi i wyciągnij całą moc ze sfermentowanych warzyw o cudownym pikantnym smaku! Jest tak proste, że każdy będzie w stanie je zrobić.

Carpaccio z buraków z salsą z rukoli i serem kozim
Carpaccio z buraków to pyszna propozycja Karola Okrasy. Dodając do niego salsę z rukoli i kozi ser otrzymasz smakowitą przekąskę.

Babka serowa z pomarańczami
Skuś się na pyszną babkę serową z orzeźwiającym aromatem pomarańczy!