Krem z borowików • przepis • składniki • przygotowanie
Przepis na prosty i bardzo smaczny krem z borowików. Najlepsza zupa grzybowa jaką kiedykolwiek jadłeś – odwiedź Kuchnię Lidla i przekonaj się sam!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE DO GARNKA
wlewamy bulion i zagotowujemy.
DODAJEMY POKROJONE BOROWIKI
oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i pietruszkę.
PORA KROIMY W
piórka i szklimy na rozgrzanej patelni, na odrobinie oleju.
DODAJEMY DO BULIONU
i całość gotujemy około 20 minut.
GDY WARZYWA BĘDĄ
miękkie, miksujemy przy pomocy blendera na gładki krem.
DODAJEMY ŚMIETANĘ I
przyprawiamy zupę solą i pieprzem, do smaku.
JAK PODAWAĆ ZUPĘ
przelewamy do miseczek i dekorujemy posiekanymi orzechami i natką pietruszki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1336,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
334,1 kcal
Tłuszcz
18,7 g
Węglowodany
30,9 g
Błonnik
14,9 g
Białko
14,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka z makaronem i klopsikami
Doskonała sałatka na obiad bądź przyjęcie – z warzywami, makaronem i klopsikami z pysznym sosem jogurtowym z zielonym pieprzem.

Spaghetti z masłem ziołowym i boczkiem
Lubisz nieskomplikowane przepisy i smaki? Skuś się na makaron z masłem, mnóstwem ziół i chrupiącym boczkiem!

Beza z truskawkami
Wyjątkowa odsłona klasycznej pavlovej w formie wieńca. Ta krucha i jednocześnie rozpływająca się w ustach beza z truskawkami to idealna propozycja na lato i nie tylko. Spróbuj!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zupa brokułowo-szpinakowa z gomasio
Pyszna zupa brokułowo-szpinakowa z przyprawami i dodatkami inspirowanymi kuchnią azjatycką. To pyszne połączenie smaków, które dzięki dodatkowi gomasio, czyli soli sezamowej, zaskoczy i zachwyci.

Kluski francuskie z sosem szpinakowym
Lekkie i puszyste kluski francuskie w połączeniu z aromatycznym sosem szpinakowym to przepyszny pomysł na obiad dla całej rodziny.

Grillowany filet z łososia z salsą z mango, kolendrą, miętą i ryżem basmati
Zgrillujmy coś pysznego! Proponujemy łososia w rytmie, to znaczy w sosie salsa. Będzie smacznie i bardzo lekko…
🔥 O podobnym poziomie trudności

Bresaola z rukolą i ricottą
Wyjątkowa suszona wołowina o wyrazistym smaku, czyli bresaola, podana z soczystym melonem, lekko pikantną rukolą i delikatną ricottą.

Trifle makaronikowe
Trifle makaronikowe to deser, który naprawdę zaskakuje! Sprawdź, jak łatwo go przygotować, a potem odtwórz w swojej kuchni i spróbuj tego połączenia smaków.

Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
Gulasz z jelenia to prawdziwa uczta dla miłośników dziczyzny. Zrobisz go w bardzo łatwy sposób, a dodatek wytrawnego czerwonego wina doskonale podkreśli jego niepowtarzalny smak!