Proste wegańskie brownie z malinami • przepis • składniki • przygotowanie
Niezwykle prosty przepis na w pełni wegańskie brownie z malinami! Spróbuj, a zostanie ono Twoim ulubionym brownie!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŁĄCZYMY SIEMIĘ LNIANE Z KAWĄ
Siemię lniane zalewamy kawą espresso. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut, aż zgęstnieje.
ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ
W kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej rozpuszczamy czekoladę pokruszoną na kawałki. Po rozpuszczeniu odstawiamy.
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Olej kokosowy i cukier łączymy w dużej misce. Dodajemy kawę połączoną z siemieniem lnianym i rozpuszczoną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa.
DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, solą i kakao do mokrej masy i mieszamy, aż składniki się połączą.
PIECZEMY BROWNIE
Masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny. Pieczemy ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3236,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
269,7 kcal
Tłuszcz
13,8 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
3,1 g
Białko
3,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Halibut na parze z sosem paprykowym
Delikatny i niezwykle smaczny obiad. Tę pyszną rybę z makaronem z cukinii i sosem paprykowym, dzięki urządzeniu Monsieur Cuisine przygotujesz już w 25 minut. Koniecznie spróbuj!

Crostini z serem Brie i smażonymi figami
Chrupiące i pełne smaku grzanki z rozpływającym się w ustach serem brie i smażonymi figami. Skuś się na to wyjątkowe danie i zaskocz bliskich przekąską, która ich zachwyci.

Tarta czekoladowa z konfiturą z czarnej porzeczki
Jesteś ciekaw, jak smakuje tarta czekoladowa z konfiturą z czarnej porzeczki? Cukiernik Paweł Małecki podzieli się z Tobą swoim przepisem!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Burger z pasztetem i surówką coleslaw
Przygotuj burgery z pasztetem i domową surówką coleslaw! Sprawdzą się jako drugie śniadanie do szkoły i pracy!

Kawałki sera koziego na roszponce z orzechami
Aromat sera koziego doskonale współgra z orzechami. Przygotuj wyśmienitą sałatkę na roszponce.

Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
Przepis na minifrittaty przyda Ci się, gdy szukasz pomysłu na oryginalne przekąski lub na drugie śniadanie i lunch. Są uniwersalne, pyszne i wyjątkowo łatwe w przygotowaniu. Sprawdź!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wegańskie ciasto z rabarbarem
Lubisz rabarbar? Musisz więc spróbować tego prostego i spektakularnego ze względu na smak ciasta. Jest idealne nie tylko dla fanów kuchni wegańskiej!

Gofry czekoladowe z kremem orzechowym i bananami
Śniadanie, deser, a może obiad na słodko? Gofry to doskonały wybór! Chrupiące, pulchne wafle przygotujesz w mgnieniu oka.

Cobbler z jeżynami
Ten przepyszny owocowy deser z chrupiącą kruszonką, przygotowany w airfryerze, aż pachnie latem!