Sałatka cobb z makaronem proteinowym • przepis • składniki • przygotowanie
Ta sałatka zachwyci Was smakiem i łatwością przygotowania. Idealna kompozycja składników potrafi pozytywnie zaskoczyć! Sprawdźcie przepis Kingi na sałatkę cobb z makaronem proteinowym, której wachlarz smaków wzbogaca doskonały dressing!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Gotujemy makaron proteinowy zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu. Studzimy makaron. Gotujemy jajka na twardo. Studzimy jajka i kroimy na ćwiartki. Boczek smażymy na patelni do momentu, aż się podpiecze i zarumieni. Pierś kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Następnie kładziemy ją na patelnię i smażymy na oliwie z masłem przez 5 minut z każdej strony, aż się zezłoci. Pod koniec wrzucamy ząbek czosnku i polewamy mięso tłuszczem. Pierś przenosimy na deskę, aby mięso odpoczęło przed krojeniem. Potem kroimy mięso w kostkę.
PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Umieszczamy wszystkie składniki dressingu w osobnej misce i mieszamy.
PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Do dużej miski wrzucamy wystudzony makaron. Dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę, miąższ awokado pokrojony w kostkę, jajka, podsmażony boczek, pomidorki przekrojone na pół, umytą i drobno poszarpaną sałatę rzymską, drobno posiekany szczypiorek oraz pokruszony ser. Sałatkę polewamy dressingiem, dokładnie mieszamy i podajemy danie.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2706 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
676,5 kcal
Tłuszcz
37,2 g
Węglowodany
14,2 g
Błonnik
5,8 g
Białko
39,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegetariańskie wrapy z humusem i warzywami
Wyjątkowe ciasto z dodatkiem siemienia lnianego, humusu i lekkiego, warzywnego farszu – oto składniki wrapów, które przygotujecie, wykorzystując przepis Kingi!

Warzywa z woka po chińsku
Połączenie różnorodnych warzyw, aromatycznych przypraw i słonego sosu sojowego to sposób na zaskakująco smaczne danie, które zadowoli wszystkich fanów kuchni dalekiego wschodu. Dowiedz się, jak zrobić szybkie i proste warzywa po chińsku z woka!

Sałatka z mango, awokado i tofu
Ten roślinny posiłek jest idealny, gdy chcesz zjeść coś obfitego. Spróbuj połączenia mango, awokado i tofu, a od razu zakochasz się w tej sałatce!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
Serniczki o smaku malinowym podane w niezwykłej formie, czyli monoporcje. Dzięki umieszczonym w galaretce kwiatom i świeżym owocom będą pięknym deserem na wiosnę!

Spaghetti carbonara
Klasyczne spaghetti carbonara – smaczne, a jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę!

Kotleciki z łososia
Sposób na oryginalny obiad z rybą w roli głównej: filet z łososia w formie pysznych małych kotlecików o delikatnym smaku.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Szaraki z pieczonym łososiem i kremowym szpinakiem
Szaraki to krótko gotowane kluski ziemniaczane. Zobacz, jak smakują w połączeniu z pieczonym łososiem i szpinakiem!

Kopytka z suszonymi pomidorami i kurkami
Klasyczne kopytka z pysznym i aromatycznym sosem – z kurkami, suszonymi pomidorami, selerem naciowym i cukinią. Bogactwo smaków autorstwa Karola Okrasy!

Kluski z makiem
Własnej roboty kluski oraz słodki mak z orzechami i skórką pomarańczową – coś wspaniałego!