Tatar ze śledzia z musztardą francuską • przepis • składniki • przygotowanie
Doskonały tatar z marynowanego śledzia – szybki i smaczny pomysł na przystawkę!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ RĘCZNIK PAPIEROWY
Płaty śledziowe myjemy, dokładnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, następnie kroimy w kostkę (mniej więcej 0,5 x 0,5 cm).
POKROJONE ŚLEDZIE PRZEKŁADAMY
do miski, dodajemy sok i skórkę startą z limonki, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki do zamarynowania.
CEBULĘ I OGÓRKI
pokrojone w drobną kostkę (najlepiej dwa razy mniejszą niż kostki śledzia) oraz drobno posiekaną papryczkę chili i koperek dodajemy do zamarynowanych śledzi.
NASTĘPNIE DODAJEMY MUSZTARDĘ
francuską, miód, oliwę z oliwek i doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOKŁADNIE
mieszamy.
TATAR WYKŁADAMY NA
talerze.
DEKORACJA TATAR DEKORUJEMY
kwaśną śmietaną i koperkiem.
RYBY I OWOCE
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1397,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
349,3 kcal
Tłuszcz
23,6 g
Węglowodany
9,8 g
Błonnik
26,2 g
Białko
26,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Gwiezdny czekoladowy deser ryżowy z musem owocowym i batonem czekoladowym
Ta nieziemska uczta, przypominająca odległe galaktyki i kosmiczne cuda, łączy w sobie bogaty, aksamitny smak czekolady z kojącą, kremową konsystencją ryżu. Pozwól, by każda łyżka tego niezwykłego smaku przenosiła Cię w krainę, gdzie tańczą gwiazdy i ożywają marzenia o międzygalaktycznych wojażach!

Klopsiki z kurczaka z czerwoną kapustą
Lekki i pyszny obiad, pieczony na jednej blasze. Klopsiki z piersi z kurczaka plus ćwiartka czerwonej kapusty to prawdziwy hit na lato!

Puszyste ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką
Najlepsze ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką: puszyste, miękkie i idealnie słodkie. Dzięki termorobotowi MC Smart przygotujesz je bez dużego nakładu pracy i w świetnym tempie.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Minipizze bezglutenowe
Przygotujesz je w ekspresowym tempie dzięki przepisowi Kingi! Wybierz ulubione dodatki i częstuj znajomych – będzie pysznie i bezglutenowo!

Sernik na zimno w słoiku
W ciepłe dni sernik na zimno smakuje najlepiej. Przygotuj go w wersji, która ułatwia dzielenie się z innymi: w praktycznych słoiczkach! Truskawki, chrupki spód i warstwa sernikowa tworzą przepyszną kompozycję.

Ryba pod kruszonką na parze
Ryba gotowana na parze, doprawiona ziołową kruszonką, podana z ryżem i groszkiem cukrowym – pyszny, lekki obiad, który przygotujesz z Monsiuer Cuisine!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pikantne quesadillas z cukinią
Pyszne quesadillas z cukinią, orzechami nerkowca, przyprawione na ostro. Doskonała propozycja obiadu!

Sałatka z jabłkiem i granatem
Lekka i orzeźwiająca sałatka, którą przygotujesz w 20 minut! Jabłko, granat, pyszny sos winegret i aromatyczny ser sałatkowy – to idealne połączenie, któremu się nie oprzesz.

Kurczak w kwasie chlebowym
Spróbuj nieco innej wersji kurczaka! Karol przygotował go z kwasem chlebowym i makaronem!