Kanapka z kurczakiem Buffalo • przepis • składniki • przygotowanie
Idealna na lunch kanapka w amerykańskim stylu. Niezwykle aromatyczna i pełna smaku stanie się twoim ulubionym daniem.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SOS
W blenderze umieszczamy wszystkie składniki na sos i blendujemy na gładką masę.
PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Cebulę kroimy w piórka, a paprykę i kurczaka w paski. Na patelni przez około 3-4 minuty podsmażamy cebulę z papryką na oleju aż lekko zmiękną. Warzywa doprawiamy solą i pieprzem, całość przekładamy do miski.
PRZYGOTOWUJEMY KURCZAKA
Na tą samą patelnię wlewamy olej i wrzucamy kurczaka, doprawiamy go solą, pieprzem, wędzoną papryką, czosnkiem i kminem rzymskim. Smażymy go aż się zarumieni, dorzucamy go do warzyw i mieszamy.
ZAPIEKAMY FARSZ
Połowę farszu umieszczamy z powrotem na patelni, wlewamy połowę sosu Buffalo i chwilę podgrzewamy. Na patelni ze składników formujemy prostokąt, układamy 3 plastry sera mimolette i przykrywamy pokrywką.
SKŁADAMY BAGIETKĘ
Bagietkę kroimy na dwie części, odkrajamy koncówkę i nacinamy ją wzdłuż na pół. Układamy kurczaka, polewamy go sosem blue cheese, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i składamy kanapkę. To samo powtarzamy z drugą częścią bagietki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1889,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
944,8 kcal
Tłuszcz
35,4 g
Węglowodany
57,6 g
Błonnik
7,3 g
Białko
57,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Hot dog
Szukasz pomysłu na domowy fast food? Przygotuj hot doga z karmelizowaną cebulką, ogórkiem, boczkiem i oczywiście parówką!

Burgery z jajkiem sadzonym
Burgery z kotletami z mięsa wołowego, jajkami sadzonymi i prażoną cebulką to świetna wariacja na temat tego klasycznego dania kuchni amerykańskiej. Przygotuj je według przepisu Pauli i sprawdź, jak smakują!

Brownie z masłem orzechowym
Klasyka kuchni w stylu Amerykańskim w wydaniu Pawła Małeckiego – brownie z syropem klonowym i masłem orzechowym!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zupa cebulowa z pulpecikami
Polska czy francuska? Niezależnie od tego, skąd pochodzi zupa cebulowa, zawsze jest pyszna. A według tego przepisu – doskonała!

Zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym
Coś nietypowego – cannelloni z cukinii w roli tego charakterystycznego makaronu. Smaczna, lekka potrawa.

Wieniec wielkanocny
Jaki jest wieniec wielkanocny? Pełen warzyw i kolorowy! Aby przełamać rutynę dań, które zwykle serwujemy w te święta, koniecznie wypróbuj drożdżowy wieniec i zadbaj o warzywa w diecie.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
Tam, gdzie nauka spotyka się z gotowaniem, powstają dania, które zaskakują wyglądem, strukturą i smakiem. Odkryj tajniki kuchni molekularnej z Karolem Okrasą i Dawidem Myśliwcem!

Ciasto pomponik bez pieczenia
Warstwa herbatników, słodkiego kremu kokosowego i słodko-kwaśnej czarnej porzeczki – tak przenikają się smaki w łatwym do przygotowania cieście bez pieczenia! Wypróbuj przepis!

Sałatka z rukoli z ciepłą mozzarellą w szynce bresaola
Wykwintne danie, które pokocha każdy miłośnik dobrego smaku. Roladki z sera i szynki rozpływają się w ustach!