Pieczona owsianka z airfryera • przepis • składniki • przygotowanie
Pieczona owsianka z airfryera z dodatkiem rabarbaru, czyli pyszny pomysł na śniadanie. Skuś się na przygotowanie tego przepisu i ciesz się wspaniałym śniadaniem na ciepło lub na zimno.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY RABARBAR
Rabarbar myjemy i kroimy w plastry. Następnie przekładamy je do miseczki, polewamy syropem klonowym i całość mieszamy.
PRZYGOTOWUJEMY OWSIANKĘ
Płatki owsiane, mleko, ekstrakt waniliowy, cynamon i roztopione masło dokładnie ze sobą mieszamy. Do masy dodajemy ⅔ rabarbaru i ponownie mieszamy.
PIECZEMY OWSIANKĘ
Owsiankę przelewamy do naczyń żaroodpornych. Ozdabiamy ją pozostałym rabarbarem i przygotowujemy w airfryerze, w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut, aż się zarumienią.
PODAJEMY OWSIANKĘ
Gotową owsiankę możemy jeść od razu, jeszcze ciepłą lub ostudzić i podawać z ulubionymi dodatkami np. jogurtem, masłem orzechowym lub owocami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
528,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
264,2 kcal
Tłuszcz
11,2 g
Węglowodany
31,7 g
Błonnik
3,2 g
Białko
8,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pęczotto z górskim serem i kurkami
Czy górski ser pasuje do pęczotto? Gieno Mientkiewicz udowadnia, że to doskonałe połączenie!

Duszony por
Szukasz pomysłu na warzywny dodatek do obiadu? Wykorzystaj przepis na duszony por o delikatnym smaku i aksamitnej konsystencji. Spróbuj!

2 sposoby na batony po treningu
Zobacz, jak przygotować batony proteinowe, które sprawdzą się jako przekąska po treningu! Wybieraj spośród przepisów na batony pieczone i te ekspresowe bez pieczenia!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Delikatne pieczarki grillowane z aromatycznym nadzieniem. Taką przystawką pobudzisz apetyt swoich gości!

Jabłkowy chutney z kolendrą
Przepyszny chutney z dodatkiem kolendry to niezwykle aromatyczny sos, który będzie idealnym dodatkiem do pieczonych mięs, warzyw, a nawet ryb. Sprawdź, jak prosto go przygotować!

Tarta z gruszką i gorgonzolą
Pyszny sposób na gruszkę! W towarzystwie chrupiącego ciasta, słonego sera i orzechów smakuje doskonale.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Cynamonowe tosty z chałki
Jak podarować drugie, słodkie życie wyschniętej chałce? Wystarczy usmażyć ją na maśle, udekorować karmelizowanymi owocami i posypać pistacjami!

Ostre paluszki dyniowe z dipem
Paluszki z dyni? To nasza propozycja wytrawnej przekąski. Podaj je z pysznym dipem i zaskocz swoich gości smakowitym połączeniem.

Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
Ciasto z kremem na bazie serka mascarpone to prawdziwa uczta dla wszystkich fanów słodyczy. Aksamitny, kremowy serek doskonale łączy się z wieloma składnikami takimi jak czekolada czy świeże owoce. Jak przygotować ciasto czekoladowe z kremowym mascarpone i owocami? Odkryj nasz przepis!