Stek z grilla wołowy • przepis • składniki • przygotowanie
Marynowana w zalewie z czerwonego wina, a następnie grillowana wołowina. Taki stek zachwyci bogactwem smaku!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE SZALOTKI PRZEKROIĆ
na pół.
WYMIESZAĆ ZE SOBĄ
: czerwone wino, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, oliwę z oliwek, cabulę szalotkę i świeży rozmaryn.
MIĘSO ZALAĆ MARYNATĄ,
przykryć i odstawić na noc do lodówki.
STEKI GRILLOWAĆ PO
5 min z każdej strony lub dłużej w zależności od upodobania.
JAK PODAWAĆ PRZED
podaniem posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1140,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
285,1 kcal
Tłuszcz
6,9 g
Węglowodany
4,7 g
Błonnik
46,4 g
Białko
46,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pikantne smoothie z kaki
Próbowałeś już pikantnego smoothie? Jeśli nie, koniecznie posmakuj naszej kompozycji!

Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
Pyszny pomysł na wyjątkowy obiad: kruche kotlety jagnięce marynowane w mieszance ziół oraz soku ze świeżej pomarańczy.

Forszmak
Karol Okrasa, przygotowując swój forszmak, inspirował się klasycznym daniem lubelskim. Wzbogacił je jednak o aromatyczny kmin rzymski i kolendrę!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Budyń migdałowy z chia
Przygotuj wegański budyń z dodatkiem domowej konfitury porzeczkowej!

Makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
Szukasz pomysłu na obiad w niespełna 30 minut? Przygotuj makaron z sosem serowym i brokułami, doprawiony aromatycznym sokiem z limonki!

Sałatka z grillowanych owoców
Szukasz przepisu na lekki i pyszny deser, w sam raz na lato? Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego na sałatkę z grillowanych owoców!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Lody truskawkowo-miętowe
Wypróbuj przepis na orzeźwiające lody truskawkowo-miętowe! Łatwe w wykonaniu, idealne na upalne dni!

ZIELONY MAJONEZ
Zielony majonez ze szczypiorkowym wiosennym aromatem – łatwy i szybki w przygotowaniu. Urozmaici niejedną kanapkę i niejedno danie!

Krem z młodej kapusty z jajkiem i boczkiem
Młoda kapusta, czyli jedna z królowych wiosny i gwiazda tego przepisu Kingi Paruzel! Przygotuj ten pyszny krem, który podasz z jajkiem i smażonym boczkiem.