Whoopies • przepis • składniki • przygotowanie
Whoopies to nadziewane ciasteczka w stylu amerykańskim. Przyrządź je, korzystając z przepisu na przekąskę z aromatycznym farszem.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ MIKSER SITKO
blaszkę z papierem pergaminowym rękaw cukierniczy Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C (góra-dół, bez termoobiegu) Przygotowanie Do miski wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz brązowy cukier (możemy go rozdrobnić w moździerzu), dodajemy jajo, całość miksujemy około 4-5 minut aż do uzyskania kremowej konsystencji. MĄKĘ PRZESIEWAMY PRZEZ: sitko.
PRZESIANĄ MĄKĘ, PROSZEK
do pieczenia i sodę oczyszczoną dodajemy do zmiksowanego masła z cukrem i jajkiem.
NASTĘPNIE MLEKO MIESZAMY
z jogurtem i dodajemy do pozostałych składników. MIKSUJEMY.
PIEKARNIK ROZGRZEWAMY DO
180°C (góra-dół, bez termoobiegu).
CIASTO PRZEKŁADAMY DO
rękawa cukierniczego.
NA BLASZCE WYŁOŻONEJ
papierem pergaminowym wyciskamy niewielkiej wielkości, równe kółka, w takiej ilości, żeby można je było połączyć w pary.
WSTAWIAMY DO ROZGRZANEGO
piekarnika na 10-14 minut.
FARSZ DO MISKI
dodajemy suszone pomidory, 3 gałązki bazylii, całość miksujemy.
DODAJEMY SEREK (SEREK
możemy zastąpić serem twarogowym wymieszanym ze śmietaną).
DODAJEMY NIEWIELKĄ ILOŚĆ
pieprzu i soli.
CAŁOŚĆ MIKSUJEMY. FARSZ PRZEKŁADAMY DO
miski.
PLASTERKI SZYNKI KROIMY
w mniejszą kostkę, dodajemy do farszu, całość mieszamy.
FARSZEM PRZEKŁADAMY NIECO
przestygłe whoopies, łączymy.
WHOOPIES DEKORUJEMY NIEWIELKĄ
ilością farszu oraz listkiem bazylii.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2531,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
421,9 kcal
Tłuszcz
21,7 g
Węglowodany
42,3 g
Błonnik
15,2 g
Białko
15,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ciasteczka z kawałkami czekolady
Amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady, znane jako chocolate chip cookies, to klasyczny przysmak, który podbił serca smakoszy na całym świecie. Te kruche na zewnątrz, a jednocześnie miękkie w środku ciasteczka wyróżniają się intensywnym, czekoladowym smakiem, który sprawia, że trudno im się oprzeć. Te ciasteczka są symbolem amerykańskiego stylu życia.

Bajgiel z serkiem chrzanowym i pastrami
Zastanawiasz się, jak smakują bajgle w iście amerykańskim stylu? Jeśli tak, koniecznie przygotuj te według przepisu Kingi! Topiący się cheddar, aromatyczne pastrami i chrupiące ogórki sprawiają, że to kanapki, których trzeba spróbować.

Kanapki z pulled porkiem
Pulled pork – delikatne mięso, długo duszone w niskiej temperaturze. Świetnie sprawdza się w kanapkach. Wypróbuj!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
Pomysł na szybki obiad: delikatne filety z piersi kurczaka zwinięte w apetyczne panierowane roladki z serem pleśniowym.

Kurczak hoisin z makaronem udon
Fantastyczny makaron w stylu azjatyckim z kurczakiem, świeżymi warzywami i wyjątkowym sosem. Sprawdź, jakie to proste i pyszne!

Parowane młode ziemniaczki z gzikiem i salsą
Parowane młode ziemniaczki w mundurkach, podane z wyjątkową okrasą z suszonych pomidorów, cebulki, rukoli i pistacji oraz z gzikiem to pomysł na przepyszny obiad, idealny na środek lata. Sprawdź, jak go przygotować!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka „Zielona Bogini”
Niech talerz zazieleni się na wiosnę! Sałatka „Zielona Bogini”, którą przygotujesz wg przepisu Kingi, doda lekkości Twojemu codziennemu menu. Sprawdź, jak smakuje!

Fit deser à la Monte
Fit wersja popularnego deseru czekoladowo-orzechowego. Spróbuj tej pysznej słodkiej przekąski według przepisu Kingi i ciesz się smakiem z dużą ilością białka oraz niewielką zawartością cukru!

Moczka — śląska zupa wigilijna na słodko
Moczka to tradycyjna śląska zupa wigilijna, która wyróżnia się swoim słodkim, korzennym smakiem i bogatą zawartością suszonych owoców oraz piernika. Przygotowywana jest z namoczonego piernika i podawana podczas świątecznej kolacji, będąc jednym z charakterystycznych dań śląskiego stołu. Jak ją zrobić? Odkryj nasz prosty przepis!